Vuorinen Joensuun Mailan pelinjohtajaksi, Joukainen ja Niemi iskevät juoksuja

14.10.2013

Yhdeksän Suomen mestaruutta pelaajana ja kolme pelinjohtajana voittanut Janne Vuorinen palaa viuhkan varteen. Uusi osoite on Joensuun Maila, joka vahvistuu myös pelaajapuolella merkittävästi.

Vuorinen, yksi kaikkien aikojen pesäpalloilijoista, on ansioinut lajin parissa monin tavoin. Pelaajauralta kelpaavat maistiaisiksi viisi etenijäkuninkuutta, kaikkien aikojen etenijätilaston ykköspaikka, yhdeksän Itä-Länttä, yli 750 tehopistettä ja vuoden pesäpalloilijan titteli 1992. Kaksinkertainen vuoden pelinjohtaja luotsasi viuhkan varressa viimeksi Oulun Lipon superpesisjoukkuetta 2010. Sopimus Joensuun Mailan kanssa on kaksivuotinen.

Aisaparikseen Vuorinen saa kiteeläislähtöisen Petri Pennasen. Joukkueen valmentajina toimivat Mikko Pirhonen ja Anssi Liimatta.

Joukainen himoitsee mestaruutta, Niemelle jatkosopimus

Joensuun Maila oli aktiivinen myös pelaajapuolen siirtomarkkinoilla. Kaikkien aikojen lyöjäkuningas Sami Joukainen päätti jättää Kouvolan ja siirtyä mestaruutta vahvasti tavoittelevaan joukkueeseen. Uusina pelaajina Joensuussa nähdään lisäksi Kankaanpään Mailasta siirtyvät Jouni Itävalo ja Jonne Kemppainen sekä Oulun Lippo Pesiksen ykköspesisjoukkueessa kolmen kauden ajan ansioitunut Eino Järvelä, 21.

Juha Niemen ja Henri Litmasen pelaajasopimuksia on jatkettu 2016 saakka. Muut tulevan kauden sopimuspelaajat ovat Ville Ikonen, Tuomas Jussila, Mikko Kemppainen, Lauri Kivinen, Ilkka Männikkö, Tommi Päivinen, Aleksi Rautiainen ja Mika Väisänen. Lisäksi pelaajarinkiin nousevat seuran omat 17-vuotiaat juniorit Teemu Juntunen ja Aleksi Toropainen.

Etukenttäpelaaja Juha-Matti Sirviö on vielä vailla sopimusta ja miettii uransa jatkoa.

Aiheesta lisää

Sami Joukainen YLE Urheilun haastattelussa

Sotkamo-lehden uutinen aiheesta