Valitse sivu

Pesiskoulut

Pesiskouluun!

6-12-vuotiaiden Pesiskoulu on erinomainen tapa tehdä lajikokeilu ja tutustua pesäpalloon pelinä turvallisessa ympäristössä monipuolisen liikunnan kautta. Pesiskoulussa ei pelätä virheitä, vaan tavoitellaan onnistumisia ja ilon hetkiä liikkumalla. Tavoitteena on sytyttää kipinä liikunnallisen elämäntavan omaksumiseksi. Pesäpallo sopii monipuolisena pelinä niin lajivalinnaksi, hyväksi harrastukseksi kuin viitepeliksi aktiivisille liikkujille ja urheilijoille. 

Pesiskoulun keskiössä ovat motoriset perustaidot. Niihin kuuluvat tasapaino-, liikkumis- ja välineen käsittelytaidot. Lajitaitoja lähestytään monipuolisen liikunnan sekä pelien ja leikkien kautta 105 pesäpallo-onnistumista -materiaalia hyödyntämällä. Pesäpalloa päästään tietysti pelaamaan oikeallakin kentällä. 

Ensimmäisiä pesiskoulu-kokeiluja tehtiin jo 1950-luvulla. Toimintamuoto on säilyttänyt suosionsa, vaikkakin painopistealueet ja sisällöt ovat eläneet eri vuosikymmeninä. Pesiskoulu on pyrkinyt aina vastaamaan kulloisenkin aikakauden haasteisiin – ehkä juuri siksi se on tänä päivänäkin suosituin väylä tulla mukaan pesäpalloharrastuksen pariin! 

Pesiskoulun rakenne ja sisällöt (pdf)

 

Pesispassi! 

Pesiskoulun osallistujat saavat oikeuden hankkia Pesispassin, joka sisältää vapaan pääsyn kaikkien sarjatasojen kaikkiin pesäpallo-otteluihin runkosarjassa ja johon voidaan liittää Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva-vakuutus. Tutustuthan tuoteselosteeseen! Kysy lisätietoa pesiskoulun järjestävästä seurasta. 

Pesäpalloseurat järjestävät pesiskouluja eri puolilla Suomea. Katso tarkemmat tiedot alueiden sivuilta.