Valitse sivu

Lapset ja nuoret

Pesis tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja lapsille ja nuorille!

100 vuotta sitten Lauri ”Tahko” Pihkala vei eteenpäin kehitystyötä tavoitteenaan parhaiten suomalaisille sopiva pallonlyöntipeli. Lopputuloksena syntyi pesäpallo, jonka ensimmäiset viralliset sarjaottelut pelattiin kaudella 1922.

Pesäpallo otettiin innostuneesti vastaan erityisesti kouluissa. Lapset ja nuoret halusivat koulupäivien lomassa pelaamaan pesistä – uutta pallonlyöntipeliä, joka sopi mukavasti niin tytöille kuin pojille. Välituntiliikunnasta sai sopivasti energiaa ja vastapainoa luokassa istumiselle.

Myöhemmin pesäpallon lasten ja nuorten toiminta on monipuolistunut hurjasti. Erityisen suosittuja ovat valtakunnalliset ja alueelliset pelileirit, jotka tempaavat mukaansa tuhansittain lapsia ja nuoria joka vuosi.

Mukaan on helppo tulla! Pesisliikkari innostaa jo alle kouluikäisiä lapsia ja pesiskoulu on klassikko alle 12-vuotiaiden keskuudessa. Useimmat hurahtavat mukaan joukkuetoimintaankin, josta saa lisätietoa omasta kotiseurasta.

Pesäpalloa pelataan niin vakavasti otettavana huippu-urheiluna kuin harrastemielessä ja kaikkea siltä väliltä. Pesäpallo on tasa-arvoinen laji, joka sopii kaikenlaisille liikkujille. Kansallispelimme kuuluu kaikille!