Valitse sivu

Kouluille

Pesis on suosituimpia koulupelejä

Kun pelit saadaan käyntiin, liikuntatunnit sujuvat kuin siivillä. Kuitenkin palloon osuminen, heittäminen ja kiinniottaminen räpylällä ovat suorituksia, joiden harjaannuttaminen vaatii paljon harjoitusta. Näiltä sivuilta on tarkoitus löytyä työvälineitä pesistuntien kehittämiseen. 

Koulupeleissä voi tehdä sääntösovelluksia, ja niitä kannattaakin tehdä ryhmän osaamisen mukaan. Koulupesissäännöissä on tärkeää edesauttaa sitä, että jokainen saa pelata. 

Näiltä sivuilta löydät myös viralliset pelisäännöt, joita kannattaa välillä vilkaista – näin kimurantit kysymykset ja hässäkkätilanteet ratkeavat helpommin. Koulupeleissä syntyy tahattomasti mitä uskomattomampia tilanteita. 

Pelaaminen on useimmiten suosituin juttu liikuntatunneilla. Pelissä ei oppimiseen tarvittavia toistoja tule kuitenkaan riittävästi. Koulupesissivuilta löytyy vinkkejä pesistuntien sisällöiksi. Hauskat viitepelit ja vauhdikkaat harjoitteet ovat mukavaa vaihtelua pelaamiselle. 

Koulutunneilla saatetaan tiedustella, missä pesistä voisi harrastaa. Pesiskoulut, jotka alkavat koulujen loputtua ja kestävät noin kuukauden, ovat hyvä tapa tutustua lajiin hiukan enemmän. 

 

105 pesäpallo-onnistumista 

105 pesäpallo-onnistumista -materiaali antaa opettajille työkalupakin rakentaa oppituntien tavoitteisiin parhaiten soveltuvia harjoitteita, pelejä ja leikkejä. Lähtökohtana on monipuolisuus, aktiivisuus ja kipinän sytyttäminen onnistumisten kautta. Materiaalin ovat suunnitelleet ja toteuttaneet luokan- ja aineenopettajat, ex-superpesispelaajat Jani Komulainen ja Mikko Huotari.

Lisätietoa: 105onnistumista