Valitse sivu

Strategia

Pesäpalloliiton strategia 2023–2026

Visio ja toiminta-ajatus

Pesäpalloliiton strategia 2023-2026 kattaa pesäpallon, baseballin ja softballin aina lasten ja nuorten liikunnasta huippu-urheiluun saakka. Strategian visiona on Koko kansan peli. Pesäpallo on ainutlaatuinen suomalainen peli, joka on tunnustetusti Suomen kansallispeli. Pesäpalloyhteisön tehtävä on pitää huolta, että jokainen Suomessa oleva saa jonkin kontaktin pesäpalloon.

Pesäpalloliiton toiminta-ajatuksena on, että elinvoimaiset seurat tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden nauttia pesäpallosta. Seurat järjestävät organisoitua toimintaa pesäpallossa, baseballissa ja softballissa. Elinvoimaiset ja hyvin toimivat seurat tekevät tämän parhaalla mahdollisella tavalla. Liiton ydintehtävä on auttaa ja tukea seuroja ja mahdollistaa seurojen onnistuminen. Pandemia-ajan jälkeen seurojen elinvoiman varmistaminen on tärkein tehtävä. Elinvoimaiset seurat turvaavat kaikkien kolmen lajin kestävän kasvun.

Arvot

Pesäpalloliiton arvot ovat Yhdessä, Rohkeasti, Avoimesti, Vastuullisesti.

  • Yhdessä: Yksi liike – onnistumme yhdessä. Emme sulje ketään ulkopuolelle. Kunnioitamme toisiamme kentällä ja kentän ulkopuolella.
  • Rohkeasti: Uskallamme kokeilla, emme pelkää muutosta. Uskallamme epäonnistua, emme tyrmää uusia ideoita.
  • Avoimesti: Toimimme läpinäkyvästi ja viestimme aktiivisesti. Avoimuus luo mahdollisuuksia aitoon osallistumiseen.
  • Vastuullisesti: Pesäpalloliike on sitoutunut Olympiakomitean vastuullisuus-ohjelmaan ja Ihmisoikeusliiton Älä riko Urheilua -kampanjaan.
Strategiset valinnat

Pesäpalloliiton strategiset valinnat ovat: huippupesäpallon vetovoiman kasvattaminen, seurojen elinvoiman vahvistaminen ja kasvun mahdollistaminen. Lisäksi yhteisenä toimintatapana vuosien 2023–2026 strategiassa on onnistumisten jakaminen; hyviä asioita ja onnistumisia tuodaan jatkossa entistä enemmän esille ja jaetaan toimivia käytäntöjä eteenpäin.

Strategiaa toteutetaan seuraavilla osa-alueilla: lapset ja nuoret, huippupesis, koulutus ja valmennus, kilpailutoiminta, tuomaritoiminta, seuratoiminta, aluetoiminta, viestintä, markkinointi ja myynti, baseball ja softball. Lisäksi strategia huomioidaan vaikuttamisessa, hyvässä hallinnossa ja vastuullisuudessa.

Pesäpalloliiton strategia kokonaisuudessaan (pdf)

 

Strategia on hyväksytty 25.11.2022 liittokokouksessa. Strategiaa tarkastellaan vuosittain toimintasuunnitelmissa sekä talousarvioissa. Kevätkokous ja syyskokous ovat paikkoja vaikuttaa. Liiton kunniapuheenjohtajalla, kunniajäsenillä, liiton puheenjohtajalla, liittojohtokunnan jäsenillä, jäsenyhdistysten edustajilla, liiton ulkojäsenillä, liiton toiminnanjohtajalla sekä mahdollisten valiokuntien jäsenillä on liittokokouksessa puhevalta.