Valitse sivu

Seurapalvelut

Pesäpalloliiton jäsenyys

Pesäpalloliiton jäsenmaksusta päätetään liittokokouksessa. Nykyisellään sen suuruus on vuosittain 100 euroa. Pesäpalloliiton johtokunta hyväksyy uudet jäsenyhdistykset, kun liittymiseen vaadittavat kriteerit täyttyvät. Jäsenhakemukset pyydetään lähettämään osoitteeseen merja.ahokas(ät)pesis.fi.

Pesäpalloliiton jäsenenä yhdistys saa oikeuden osallistua liiton ja alueiden kilpailutoimintaan sekä leireille. Yleisen toiminnan lisäksi jäsenet pääsevät seuraavien etujen piiriin:

Tuplaturva

Pesäpalloliitto on liittynyt mukaan Tuplaturva-vakuutuksen piiriin. Tuplaturva sisältää liikunnan toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyön tapaturmavakuutuksen. Vakuutettuja ovat Pesäpalloliiton myötä alueet ja jäsenyhdistykset.

Tapaturmavakuutus korvaa liittojen, liittojen piirien tai alueiden tai urheiluseurojen toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia.

Toiminnanvastuuvakuutus korvaa liiton tai seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa. Tarkemmat tiedot korvaavuuksista, tuoteseloste ja muut lisätiedot löytyvät Olympiakomitean sivuilta.

Musiikin esittäminen ottelutapahtumissa

Olympiakomitea, Teosto ja Gramex ovat sopineet keskitetysti musiikin esittämiseen liittyvistä tekijänoikeuskorvauksista. Pesäpalloliitto on sopimuksessa mukana. Sopimus kattaa lajiliiton oman ja alueiden toiminnan sekä jäsenmaksun maksaneiden jäsenyhdistysten toiminnan. 

Musiikin käytön ollessa sopimuksen mukaista lajiliittojen, seurojen tai joukkueiden ei tarvitse hakea siihen erillisiä lupia tai maksaa erillisiä korvauksia. 

Tarkemmat tiedot sopimuksesta löytyvät Olympiakomitean sivuilta.

Rekisterit ja GDPR 

Pesäpalloliiton henkilö- ja lisenssirekisteriä sekä monia muita digitaalisia palveluita hallinnoidaan keväästä 2021 lähtien Suomisportissa, joka on Vincitin Oyj:n Suomen Olympiakomitealle toteuttama urheiluyhteisön sähköinen palvelu. Noudatamme rekisterien osalta, kuten kaikessa muussakin toiminnassamme, hyvän hallinnon ja tietosuojan periaatteita. Hyödyllistä tietoa EU:n tietosuoja-asetuksesta (GDPR) ja siihen liittyvistä käytänteistä löytyy Olympiakomitean sekä Tietosuojavaltuutetun sivuilta.

Tulorekisteri

Tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Työnantajat ilmoittavat palkkatiedot jatkossa yhteen keskitettyyn tulorekisteriin eri viranomaisten tarpeita varten. 

Tulorekisteri koskee myös kaikkia yhdistyksiä, kuten urheiluseuroja, jotka maksavat palkkaa tai muita ansiotuloja.  

Lisätietoa Tulorekisteristä löytyy Verohallinnon sivuilta.