Valitse sivu

Lajivalmentajatutkinto (PLVT)

3-tason koulutus – Lajivalmentajatutkinto (PLVT16)

Tavoite

Lajivalmentajatutkinnon tavoitteena on kehittää valmentajan kokonaisvaltaista ammattitaitoa valmentajana, pelinjohtajana ja pelin kehittäjänä. Tutkinto koostuu laji- ja pelivalmennuksesta, ominaisuuksien kehittämisestä, ihmisen valmentamisesta, verkkokursseista ja oman valmentajuuden kehittämisestä. Tutkinto on valmennusportaikon kolmas taso ja tason suorittaminen on koulutusvelvoitteena huippupesiksessä. Lajivalmentajatutkinnon suorittamisen jälkeen voi hakeutua Ammattivalmentajatutkinnolle (Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, valmennuksen osaamisala).

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena on pesäpallon kolmiportaisen koulutusjärjestelmän toisen tason tutkinto (Juniorivalmentaja- tai Huippuvalmentajapolun 2. taso tai Nuorten Pesisvalmentajatutkinto NPVT) tai korkeampi liikunta-alan koulutus. Jos hakija ei ole käynyt valmentaja- tai muuta korkeampaa liikunta-alan koulutusta (AMK / Yliopisto), mutta hakijalla on pitkä pelaaja- tai valmentajaura, hänellä on luonnollisesti mahdollisuus hakea koulutukseen. Hakemukset käsitellään yksilöllisesti.

Aikataulutus

Lajivalmentajatutkinto koostuu neljästä lähijaksosta, lajinkehittämistyöstä, verkkokoulutuksista ja kurssitehtävistä. Lähijaksot pidetään neljänä viikonloppuna alkaen perjantaina n. klo 16 ja päättyen sunnuntaina kello 16 mennessä.

Lähijaksojen päivämäärät:

⚾ Jakso 1: Toimintaympäristö ja sisäpelin kehittäminen, Vuokatti, 10.-12.11.2023
⚾ Jakso 2: Kokonaisvaltainen valmentaminen, Varala (Tampere) , 8.-10.12.2023
⚾ Jakso 3: Psyykkinen valmentaminen ja ulkopelin kehittäminen, Kuortane 12.-14.1.2024
⚾ Jakso 4: Lajien ja pelin kehittäminen, Vuokatti, 12.-14.4.2024

Tutkinnon käynnistyminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa.

Lajinkehittämistyö

Laaja tutkielma jostain lajin ilmiöstä, joka jaetaan lajin käyttöön, esitetään neljäntenä viikonloppuna. Katso esimerkkejä aiemmista lajinkehittämistöistä!

Hinta

Jaksokohtainen hinta 390 €
Kokonaishinta 1560 € (laskutuksella)

Haku

Lajivalmentajatutkinnolle haetaan vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemus toimitetaan Perttu Hautalalle osoitteeseen: perttu.hautala(ät)pesis.fi  Kerro hakemuksessa ainakin valmentamasi joukkue, valmennuskokemuksesi, käymäsi lajiliiton/muut koulutukset.

Hakuaika päättyy 30.9.2023.

Hyväksytty suoritus

⚾ Osallistuminen neljään lähijaksoon ja verkkokoulutuksiin
⚾ Jaksokohtaiset tehtävät palautettu hyväksytysti
⚾ Hyväksytty ja esitetty lajin kehittämistyö

Kouluttajat

Koulutuksesta vastaa liiton koulutuspäällikkö Perttu Hautala, 040 562 4846. Apukouluttajina toimivat aihealueittain lajin asiantuntijat pesäpallon valmennuskeskuksista ja huippuorganisaatioista.

Tunnistettava aiempi osaaminen – milloin voi ja miten haetaan osaamisen tunnistamista?

Lajivalmentajatutkinnon tehtävä on kehittää valmentajaa, lajiverkostoa ja lajia – tähän ei voi hakea hyväksilukua, vaan tämä on valmentajalle tärkein kehittymisen väylä ja lajin jatkuvalle kehittämiselle elinehto.