Valitse sivu

Tukea toimintaan!

Pesäpalloliiton tuki junioripäälliköiden palkkaamiseksi

Pesäpalloliitto on myöntänyt suoraa tukea seuroille junioripäälliköiden palkkaamiseksi vuodesta 2017 lähtien. Hakuaika on ollut vuosittain marraskuussa. Tukisumma, josta Pesäpalloliiton johtokunta tekee päätöksen, on ollut vuosittain noin 150 000 euroa.

Lasten Liike -harrastustoiminta

Lasten Liikkeen ideana on toteuttaa monipuolista liikuntakerhotoimintaa turvallisessa kouluympäristössä. Hakijat ovat sitoutuneet toteuttamaan kerhoja koko lukuvuoden, suosituksena 1-2 kertaa viikossa, kymmenen viikon ajan per lukukausi. Lisätietoa ja mahdollisia uusia tukihakuja löytyy Lasten Liikkeen sivuilta.

Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki)

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen urheilu- ja liikuntaseuratoiminnassa. Seuratuen myöntää opetus- ja kulttuuriministeriö Veikkauksen tuotosta. Hakuaika on viime vuosina ollut marras-joulukuussa ja siihen on tärkeää valmistautua hyvissä ajoin. Lisätietoa ja myönnetyt avustukset on koottu OKM:n sivuille.

Leader

Paikalliset ihmiset tietävät itse parhaiten, miten omaa kotiseutua tulisi kehittää! Leader-toiminnan tarkoituksena on hyödyntää paikallista asiantuntemusta ja osaamista.

Suomessa on 54 Leader-ryhmää, jotka myöntävät rahoitusta yrittäjien, yhdistysten ja muiden yhteisöjen hankkeille. Katso lisätiedot Leader-rahoituksesta Leader Suomen sivuilta.

Kesäduuni OPn piikkiin!

Osuuspankit ovat tarjonneet useampana vuonna jopa 1700 kesätyöpaikkaa 15-17-vuotiaille nuorille ympäri Suomen. Valitut yhdistykset voivat palkata 15-17-vuotiaan nuoren kesätöihin kahdeksi viikoksi OP:n piikkiin. Lisätietoa löytyy OP:n sivuilta!

Liikkuva aikuinen

Liikkuva aikuinen -ohjelman visiossa aktiivisuus on uusi normaali. Hankkeille tarjotaan tukitoimia, mutta Liikkuva aikuinen -ohjelma ei enää myönnä rahoitusta samalla tavoin kuin aiemmin KKI-ohjelman (Kunnossa kaiken ikää) aikaan.

Valio Akatemia®

Keväällä 2013 perustettu Valio Akatemia® -ohjelma jakaa stipendejä lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin ja hyvinvointiin. Hakukierros järjestetään kerran vuodessa. Stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue, koululainen tai koululuokka. Valio Akatemia® -ohjelmaan pääsee tutustumaan Valion sivuilla.

Kannustajat-ohjelma

S-ryhmän osuuskaupat haluavat olla mukana tekemässä hyvää ja tukemassa oman alueensa lasten ja nuorten harrastustoimintaa niin liikunnan ja kulttuurin saralla kuin muillakin harrastustoiminnan alueilla. Tukea jaetaan S-Kannustajat-ohjelman kautta. Lisätietoa löytyy kunkin alueen osuuskaupan omilta sivuilta.

Lumo-stipendit

Lumo-stipendejä voivat hakea lupaavat, useita vuosia seuratasolla urheilleet nuoret, jotka tarvitsevat taloudellista tukea harrastukseensa. Etusijalla stipendin saajiksi ovat Lumo- ja VVO-asukkaat. Stipendejä myönnetään sekä joukkue- että yksilölajien harrastajille kaksi kertaa vuodessa.

Marli Sporttistipendi

Kaikki alle 18-vuotiaat liikunnanharrastajat ja juniorijoukkueet voivat ilmoittautua mukaan ja hakea Marli Sporttistipendiä. Haussa otetaan huomioon niin kilpaurheilijat ja -joukkueet kuin rennommat liikuntaporukat.

Olympiakomitean edut

Olympiakomitea tarjoaa urheiluseuroille ja koko suomalaiselle urheiluväelle merkittäviä etuja ja varainhankintakeinoja yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Lisätiedot löytyvät Olympiakomitean sivuilta.

TUL:n stipendit

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry jakaa urheilijoilleen ja joukkueilleen stipendejä yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Stipendin voi saada vain sellainen urheilija tai joukkue, joka edustaa seuraa, joka on Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n jäsen. Lisäksi TUL tukee jäseniään erilaisilla tukimuodoilla. Lisätietoa löytyy TUL:n sivuilta.

Kunnat ja kaupungit

Kunta- ja kaupunkikohtaisia tukimuotoja voi tiedustella seuran kotikunnasta tai -kaupungista. Yhteystiedot löytyvät Kuntaliiton sivuilta. Oman maakunnan osalta tiedusteluihin vastaavat maakuntien liitot.