Tähtiseurat
Tähtiseura-ohjelma
Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.
Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Osa-alueita on kolme: lapset ja nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat.
Tähtiseura-verkkopalvelussa urheiluseurat voivat tehdä omaa kehittämistyötään itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti lajiliiton tai aluejärjestön seurakehittäjiän kanssa. Palvelu on helppokäyttöinen, seuralle maksuton ja toimii myös mobiilisti. Sieltä löytyvät tarvittavat kehittämistehtävät ja työkalut. Palvelua käytetään myös Tähtimerkin auditointiprosessin osana. Palvelu on avoin kaikille urheiluseuran kehittämisestä kiinnostuneille tahoille.
Lisätietoa: Olympiakomitea
PESÄPALLON TÄHTISEURAT
Espoon Pesis (lapset ja nuoret)
Fera, Rauma (lapset ja nuoret)
Haapajärven Pesä-Kiilat (lapset ja nuoret)
Kempeleen Kiri (lapset ja nuoret)
Keravan Pesis-Juniorit (lapset ja nuoret)
Oulun Lippo Juniorit (lapset ja nuoret)
Pattijoen Urheilijat Juniorit, Raahe (lapset ja nuoret)
Pesäkarhut, Pori (lapset ja nuoret, aikuiset)
Pöytyän Urheilijat (lapset ja nuoret)
Roihu, Helsinki (lapset ja nuoret)
Ruoveden Pirkat (lapset ja nuoret)
Siilinjärven Pesis (lapset ja nuoret)
Sotkamon Jymy-Pesis (lapset ja nuoret)
Ulvilan Pesä-Veikot (lapset ja nuoret)
Vimpelin Veto (lapset ja nuoret)
Meidän seurasta Tähtiseura?
Suomen Pesäpalloliitto on yksi Olympiakomitean jäsenliitoista. Näin ollen kaikki laadun kehittämisestä kiinnostuneet Pesäpalloliiton jäsenseurat tai jäsenseurojen lajijaostot voivat ilmoittautua mukaan Tähtiseura-ohjelmaan.
Tähtimerkin saaminen edellyttää lajiliiton auditointia ja seuraavia toimenpiteitä:
1) Valitkaa seurassa osa-alue(et), joita haluatte lähteä kehittämään. Osa-alueita ovat Pesäpalloliiton osalta lapset ja nuoret tai aikuiset. Huippu-urheilu on tulossa mukaan omaksi osa-alueekseen. Siihen lajiliitto valitsee seuran osallistumaan.
2) Kootkaa seurastanne/lajijaostostanne tiimi, joka tutustuu laatutekijöihin Olympiakomitean sivuilla. Tehkää suunnitelma ja aikataulu kehittämisprosessin etenemisestä.
3) Liittykää Tähtiseura-verkkopalveluun ja tutustukaa tarkoin ohjeisiin.
4) Kehittämistyö sisältää itsearviointia. Arviointia tehdään yhdessä vuorovaikutuksessa seuran lajiliiton ja/tai aluejärjestön seurakehittäjän kanssa.