Valitse sivu

Harrastepesis

Tyhy-päivät työyhteisöille!

Liikunnallinen pesäpallopäivä on erinomainen tapa tukea työyhteisön hyvinvointia. Pesäpallo sopii monipuolisena pelinä kaikenikäisille miehille ja naisille. Entinen huippu-urheilija tai koulun liikuntatunneilla viimeksi palloon osunut fiilistelijä, samalla kentällä on tilaa kaikille liikkujille. 

Kysy lähiseurastasi kenttämahdollisuuksia, välineitä ja asiantuntevaa ohjausta. Seurojen yhteystiedot löytyvät liiton alueiden sivuilta. Tarvittaessa voit myös kääntyä Pesäpalloliiton seurakehittäjien ja aluevastaavien puoleen. 

Pesis kuuluu kaikille!

Harrastepesiksestä jokainen löytää itselleen parhaiten sopivan toimintamuodon. Liity mukaan joukkueeseen tai kokoa itse oma porukka ja lähde pelaamaan!

HARRASTEPESISSARJOJA ERI PUOLELLA SUOMEA

ETELÄINEN ALUE

ITÄINEN ALUE

LÄNTINEN ALUE

POHJOINEN ALUE

PESÄPALLON HARRASTEPASSI – ALKAEN 10 €!

Harrastepassi antaa oikeuden pelata kaikissa harrastepesisturnauksissa. Harrastepassin hinta on edullisimmillaan vain 10 €.

Halutessasi voit liittää Harrastepassiin Pohjola Vakuutuksen laadukkaan Sporttiturva-vakuutuksen.

Harrastepasseja voi lunastaa Suomisportista www.suomisport.fi 3.4.2023 alkaen.

ESIMERKKEJÄ HARRASTEPESIKSESTÄ

AIKUISTEN PESISKOULU

Aikuisten pesiskoulu tarjoaa harrastepesistä miehille ja naisille. Aikuisten pesiskoulu on kuntoliikuntaa, jossa käydään läpi pesiksen alkeita ja pidetään hauskaa yhdessä. Suurimmalle osalle pesiskoulu on kouluajan muistojen verestämistä pesiksen parista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan tasosta riippumatta.

FIRMAPESIS

Firmapesis on nimensä mukaan suunnattu yrityksille. Firmapesiksessä työyhteisöistä kootut joukkueet pelaavat toisiaan vastaan sarjassa tai turnauksessa, jossa yhteishenki nousee huippuunsa ja mieli on korkealla. Kansallispeli toimii erinomaisena alustana tarjoten liikunnallisen, yhteisöllisen ja elämyksellisen TYKY-päivän, jota muistellaan vielä monesti työpaikan kahvipöydissä. Firmapesisturnaus sopii esimerkiksi työporukalle/ yhteisölle syyskauden aloitukseksi.

Työyhteisöille on tarjolla myös Pesisauto-palvelu! Pesisauto tuo paikan päälle kaiken tarvittavan, jotta pesispelit saadaan pystyyn. Auton, välineet ja osaavat ohjaajat voi tilata esim. Tyhy-päiviin. Vierailu on räätälöitävissä lukuisiin tarpeisiin! Lue lisää Pesisautosta sivun alusta!

KUNTOPESIS

Kuntopesis on mukava tapa liikkua ja pitää kuntoa yllä kansallispelin parissa pelaamalla. Kuntopesis voi olla miehille, naisille tai sekaryhmille tarkoitettua säännöllistä pelitoimintaa läpi kesän. Kuntopesisporukan muodostavat yleensä työpaikkaliikkujat, kylät/asuinalueet, ystäväporukat tai muut ryhmät. Isommissa kaupungeissa löytyy jopa useampia sarjoja ja erikseen niin mies-, nais- kuin sekaporukoille.

LADY-PESIS

Lady-Pesis tarjoaa harrastepesistä ja mukavaa kuntoliikuntaa naisryhmissä. Ladypesisläiset voivat olla koskeneet palloon viimeksi kansakoulussa tai harrastaneet pesistä joskus juniorina. Lady-Pesis ei vaadi aiempaa osaamista vaan pääasia on perusteiden harjoittelu ja pelaaminen harrastepesissäännöin rennolla meiningillä, kaikkien tiedot ja taidot huomioon ottaen. Iloinen asenne ja innostus riittää!

Tutustu myös syksyn huippusuosittuun Lady-Pesis-turnaukseen täältä! Tervetuloa mukaan päättämään kautta mahtavalla meiningillä!

PERHEPESIS

Perhepesis kutsuu lapset ja aikuiset liikkumaan yhdessä! Perhepesis on kaikille perheille avoin säännöllinen liikuntatapahtuma, jossa liikutaan, leikitään ja tutustutaan pesäpalloon, lapset ja aikuiset yhdessä. Aikuinen voi olla esimerkiksi oma vanhempi, isovanhempi, kummi tai vaikka tuttava. Riittää, kun tulee paikalle liikkumiseen soveltuvassa varustuksessa, tarvittaessa välineet löytyvät järjestäjältä.

ÄIJÄPESIS

Äijäpesis tarjoaa harrastepesistä rennolla otteella kuntoilusta kiinnostuneille miehille. Äijäpesis sopii kaikille tasosta riippumatta eikä mukaan lähteminen vaadi aiempaa osaamista. Pääpaino on ennen kaikkea kuntoilussa ja omien taitojen kehittämisessä.

 

Onnistuneet turnausjärjestelyt harrastepesiksessä!

Harrastepesiksen onnistuneiden turnausjärjestelyiden ohjeistus seuroille (pdf)

Harrastepesissarjoja eri puolilla Suomea