Lipottarien kotiavaus on tapahtumia täynnä: Oululainen naispesäpallo tulee taas!

13.5.2016

Lipottaret ja Tahko pelasivat vastakkain viime syksynä tyttöjen Superpesiksen puolivälierissä. Kuva: Lipottaret.

Oulun Lipottaret pelaa seurahistoriansa ensimmäisen ottelun naisten Ykköspesiksessä lauantaina kello 17 alkaen. Vieraaksi Raksilan pesäpallostadionille saapuu Hyvinkään Tahko. Avausheitosta vastaa näyttelijä Antti Luusuaniemi, joka myös toimii kenttähaastattelijana. Tervetuliaissanat lausuu Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi.

Lauantain ohjelmassa on karnevaalimeininkiä ja eri sukupolvien välisiä kohtaamisia. Ottelua seuraamaan on kutsuttu kaikki aikoinaan Oulun Lipossa pelanneet entiset naispelaajat, pelinjohtajat, valmentajat ja taustavaikuttajat. Kutsuvieraille järjestetään ennen peliä kahvitilaisuus, kukitus, muuta ohjelmaa sekä historiamuistelot Heikki Viertolan ja Heikki Pesämaan esittämänä.

Ottelun ohessa yleisöllä on mahdollisuus tutustua Lipottarien yhteistyökumppanien esittelyständeihin ja pisteisiin. Tauolla kilpaillaan pesäpallon tutkaanlyönnissä ja arvotaan upeita palkintoja.

Lipottarien nykyinen joukkue koostuu 16-21-vuotiaista nuorista, joista useimmat ovat pelanneet sitoutuneesti pesäpalloa jo 6-7-ikäisistä lähtien. Tavoitteet ovat korkealla sekä joukkueena että henkilökohtaisella tasolla.

– Halu kehittyä, harjoitella yhdessä, lyödä kovaa ja juosta vielä hurjemmin ajavat joukkuetta eteenpäin. Joukkueessa pidetään tärkeänä oppia myös pelikenttien ulkopuolisia taitoja: sitoutumista, toiset huomioon ottavaa joukkuekulttuuria, koulun ja urheilun yhdistämistä, ongelmanratkaisutaitoja, hyvää yhteishenkeä ja luottamusta, Lipottarista kuvaillaan.

Kyseinen joukkue on kuluneina vuosina voittanut ikäluokkiensa Suomen mestaruudet B-E-ikäluokissa, joten pelillinen pohja on vahva. Sen antamista lähtökohdista on hyvä ponnistaa eteenpäin kohti naisten korkeinta sarjatasoa Superpesistä.

– Seuran ja vanhempien tuki toiveiden ja tavoitteiden toteuttamisessa on ollut korvaamaton. Vanhemmat ja taustajoukot ovat paitsi kannustaneet myös ahkerasti talkoilleet kuluneenkin talven aikana. Yhteishenki leviää joukkueesta taustajoukkoihin ja toisin päin, Lipottarista muistutetaan.

Oulun Lipottarien kausi 2015 oli hieno. Edustusjoukkue nousi suomensarjasta Ykköspesikseen, B-tytöt voittivat Suomen mestaruuden ja maakuntasarjan joukkueen tie vei suomensarjaan. Hallissa talvikaudella pelattavan Suomen mestaruuden seuran B-ikäiset ovat voittaneet nyt kahtena vuotena peräkkäin 2015 ja 2016.

Seuraava etappi suuntautuu kohti Superpesistä. Pelinjohtajat arvioivat Lipottaret Ykköspesiksen suureksi ennakkosuosikiksi.

Aiheesta lisää

Lipottaret naisten Ykköspesiksen ranking-ykkönen

Näyttelijä Antti Luusuaniemellä on huippu-urheilutausta, pesäpalloilijana

Lipottaret kotisivuillaan