Valitse sivu

Muutokset kaudelle 2024 päivitetyissä alueiden kilpailumääräyksissä:

Yhdistelmäjoukkueen voi jatkossa muodostaa vain pelisarjaan

Aiemmin jo leireillä voimassa ollut käytäntö laajenee nyt myös aluesarjoihin. Jos seura ei saa omista pelaajistaan koottua joukkuetta, voi se muodostaa yhdistelmäjoukkueen pelisarjaan. Pelaajia voi olla yhteensä kolmesta seurasta.

Jos seuralla on oma joukkue sarjassa, ei se voi muodostaa yhdistelmäjoukkuetta toisen seuran kanssa.

Valtakunnallisilla leireillä tämä käytäntö on ollut jo voimassa ja nyt se tuodaan myös aluesarjoihin. Tämä selkeyttää kilpasarjajoukkueiden muodostamista myös aluesarjoissa, kommentoi Tunkelo.

Yli-ikäisyysluvalla pelaamiseen laajennuksia leireille

Jatkossa, jos pelaaja on saanut yli-ikäisyysluvan sillä perusteella, ettei hänellä ole seurassa oman ikäluokkansa joukkuetta, voi hän pelata kilpasarjassa myös Suur- ja Tenavaleirillä (D- ja E-ikäluokat).

Perusteena on mahdollistaa niidenkin pelaajien pääsy leirille, joille ei muuten olisi tarjolla mitään muuta joukkuetta. Yli-ikäisyysluvalla ei edelleenkään voi pelata C-ikäisten leirin kilpasarjassa, jossa pelataan ikäluokan SM-mitaleista.

Väärien huuto sallitaan vain pelaajilta (E-G)

Väärien huutaminen sallitaan jatkossa vain pelaajille kaikissa E-G-ikäisten sarjoissa mukaan lukien E-ikäisten kilpasarja. Jos pelinjohtaja huutaa väärän, syöttö tuomitaan mitättömäksi. Rikkeen toistuessa vihelletään tekninen palo.

Puheoikeuden käyttäminen C- ja D-junioreiden otteluissa (pelisääntömuutos)

Puheoikeuden käyttäjä on jatkossa kapteeni C-nuorten lisäksi kaikissa D-ikäisten otteluissa. Näissä sarjoissa pelinjohtajalla ei siis ole oikeutta toimia puheoikeuden käyttäjänä.

 

Päivitetty dokumentti alueiden kilpailumääräyksistä julkistetaan yhdessä valtakunnallisten kilpailumääräysten kanssa lähiaikoina.

Ilmoittautuminen sarjoihin alkaa tammikuun alussa.

 

Lisätietoja antaa:

Aluesarjojen kilpailupäällikkö Mauri Tunkelo / mauri.tunkelo@pesis.fi / 040 748 3616