Valitse sivu

Molemmat olivat mukana voittamassa vuonna 1990 seurahistorian toista mestaruutta, josta alkoi koko suomalaisessa urheilussa huomiota herättänyt menestystarina. Siitä lähtien Jymy on jäänyt näihin päiviin saakka vain viidesti (1998, 1999, 2018, 2021, 2022) ilman SM-mitalia. Hakkarainen edusti koko uransa kasvattajaseuraansa voittaen seitsemän Suomen mestaruutta ja pelaten 12 Itä-Länttä. Vuorinen juhli kahdeksan Jymyn mestaruuden lisäksi SM-kultaa Oulun Lipossa 1998. Pelaajauran jälkeen ansioluetteloon merkittiin kaksi mestaruutta pelinjohtajana ja kaksi vuoden pelinjohtajan titteliä.

Yksi kaikkien aikojen suomalaisista naisurheilijoista

Vaikka Riikka Sallinen (o.s. Nieminen) pelasi vain kahdeksan kautta pesäpalloa pääsarjatasolla, saavutuksia kertyi valtava määrä. Kolminkertainen vuoden pesäpalloilija ehti voittaa kaikki tilastot Lapuan Virkiässä 1993 ja juhlia kolmea Suomen mestaruutta. Palloilun monilahjakkuus pelasi SM-tasolla pesäpallon lisäksi jääkiekkoa, jääpalloa ja kaukalopalloa. Sallinen valittiin ensimmäisenä eurooppalaisena naispelaajana jääkiekon ’Hockey Hall of Fameen’ (kunniagalleria) marraskuussa 2022.

Olympiaurheilija ja kaksinkertainen vuoden tuomari

Numerolla 53 pesäpallon kunniagalleriaan on kutsuttu vuosina 1977 ja 1991 vuoden tuomarina palkittu Jarmo Kokkonen. Tuomariuransa jälkeen Kokkonen ansioitui päätuomarikouluttajana, tuomaritarkkailijana, kilpailupäällikkönä, Pesäpallokirjan toimittajana, tulospalvelun kehittäjänä sekä useissa muissa lajin etua palvelleissa tehtävissä.

Antti Elomaa oli keskeinen pelaaja, kun Lahden Mailaveikot nousi sotavuosien jälkeen valtaistuimelle voittaen neljä miesten Suomen mestaruutta 1949–52. Elomaan menestysputki jatkui tämän jälkeen Jyväskylän Kirissä. Kahdeksannen mestaruutensa Elomaa voitti 1964 joukkueensa kapteenina ja samalla pelinjohtajana, vaikka muut joukkueet olivat jo siirtyneet käyttämään ulkopuolista pelinjohtajaa.

Sirpa Helin – kymmenkertainen Itä-Länsi-pelaaja ja Suomen mestari turkulaisen Lännen Pallon joukkueesta 1982 – vastaanotti kutsun pesäpallon kunniagalleriaan World Cup -turnauksen avajaisissa Hyvinkäällä reilu viikko sitten (uutinen).