Valitse sivu

Joensuun Suurleirillä pelaavat 18.–23. heinäkuuta D-ikäiset, eli 14-vuotiaat ja sitä nuoremmat pesäpalloilijat. Suurleirille on tulossa kaikkiaan 124 joukkuetta, 1800 leiriläistä ja yli 80 nuorisotuomaria.

Mitkä ovat leirinjohtajan odotukset leiriviikolle?

Odotan ennen kaikkea hyvää säätä, jotta pääsisimme pelaamaan koko leirin hyvissä olosuhteissa ja ulkotapahtumat onnistuisivat. Täällä jo innolla odotamme leirin alkua ja haluamme päästä näyttämään Joensuuta ja Pohjois-Karjalaa myös muualta tänne tuleville, Suurleirin leirinjohtaja Jonne Martikainen.

Yhdeksi leirin kohokohdaksi Martikainen nostaa perjantaina 21.7. klo 17 pelattavan leiriottelun. Ottelun jälkeen Ilosaaressa järjestetään koko perheen ulkoilmatapahtuma, jossa esiintyy muun muassa taikuri Puijon Torvi. Leiriläisten suosittu leiridisco järjestetään samalla vieressä sijaitsevassa Kerubi-ravintolassa.

Joensuun Suurleirillä kentät ja majoitukset on pyritty järjestämään siten, että ne ovat mahdollisimman lähellä toisiaan ja saavutettavissa Joensuun keskustasta. Kauimmaiset pelit pelataan Viinijärvellä, noin 20 minuutin ajomatkan päässä Joensuusta.

Vain muutamia kenttiä on vähän kauempana, muuten kaikki on haluttu järjestää kompaktisti. Esimerkiksi tuomarit pääsevät näin helposti pyöräilemään nopeasti kentältä toiselle, Martikainen sanoo.

Suurleirin otteluita voi seurata suoran myös juuri julkaistussa PesisTV:ssä. Otteluita lähetetään neljältä kentältä koko leiriviikon ajan eli pelejä on tarjolla kattavasti sekä tyttöjen että poikien kilpa- ja pelisarjoista.

Myös Suurleirin otteluohjelma on julkaistu. Otteluohjelman pääset näkemään täältä.