Valitse sivu

Superpesis on jatkossakin Suomen suurin naisten palloilusarja joukkuemäärillä mitaten, mutta pyrkimys pelata sarjaa 12 joukkueella ei toteudu tulevallakaan kaudella.

– Todella valitettava takaisku tämä on naisten Superpesikselle ja suuri pettymys, kun täydentyminen 12 joukkueen sarjaksi ei onnistunut, Pesäpalloliiton markkinointi- ja viestintäjohtaja Jussi Pyysalo harmittelee.

– Alueellisesta näkökulmasta on tietysti tärkeää, että Kempeleen Kiri on vahvalla organisaatiolla ja joukkueella mukana sekä naisten että miesten Superpesiksessä, Pyysalo lisää.

Syyskuussa 2014 perustetun ja kolmella ensimmäisellä kaudellaan B-tyttöjen Suomen mestaruutta juhlineen Oulun Lipottarien tarina on tullut tiensä päähän. Tulevan kauden juniorisarjoissa oululaisjoukkue on Lippo Juniorit.

– Pelinjohtajasopimuksen ja useiden pelaajasopimusten purkautumisten myötä Oulun Lipottarilla ei ole urheilullisia edellytyksiä pelata naisten Superpesistä kaudella 2019, seura tiedottaa.

Oulun Lipottarien luopuminen sarjapaikastaan tietää muutoksia tulevan kauden sarjajärjestelmiin sekä vajaan kolmen viikon kuluttua Oulussa pelattavan Halli-SM-alkulohkon otteluohjelmaan. Pesäpalloliiton toimielimet käsittelevät asian kiireellisenä. Päätöksistä tiedotetaan mahdollisimman pikaisesti.