Valitse sivu

Joensuun Maila on pesäpallon miesten Suomen mestari kaudella 2018. Seurahistorian ensimmäinen mestaruus tuli vakuuttavalla tavalla, sillä joukkue voitti kaikki pelaamansa yhdeksän pudotuspeliottelua. – Tapa, jolla voitettiin, ei jätä selittelyille sijaa. Niin moni asia on mennyt juuri niin kuin on suunniteltu ja haluttu, ensimmäisen mestaruutensa pelinjohtajana voittanut Petri Pennanen riemuitsi.

Joensuun Mailan lähtö pudotuspeleihin herätti kysymysmerkkejä. Joukkue oli yllättävän tiukoilla puolivälierien avauksessaan Seinäjoen JymyJusseja vastaan, mutta nousi voittoon toisen jakson viimeisessä sisävuorossaan ja supervuorossa.

– Kulminaatiopiste heidän pudotuspelisyksyssään oli toinen jakso ja uskomaton nousu JymyJusseja vastaan ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Ihan käsittämättömästä tilanteesta he pystyivät kääntämään sen voitoksi. Sen jälkeen JoMa on ollut todella kova, pesäpalloasiantuntija Antti Tokkari sanoi.

– Lähes virheetöntä peliä. Kaksi viimeistä ottelusarjaa, välierät Vimpeliä vastaan ja loppuottelut Kouvolaa vastaan – Joensuun ulkopeli oli niin rautaista, että vastustajilta loppui usko. He eivät yksinkertaisesti keksineet, millä tavoin se pystytään murtamaan, Tokkari näki.

Kouvolan Pallonlyöjät sai kolmannessa loppuottelussa etsikkoaikansa toisen jakson toisessa vuoroparissa, kun Joensuun Mailan ote hetkellisesti herpaantui. Kolmen juoksuttoman jakson jälkeen Juha Korhonen kotiutti vastustamattomasti Sasu Toikan. Lopun ulkopelivirheet veivät kuitenkin pohjan pois orastaneelta kirivaiheelta.

Joensuun Maila tyylitteli tulostaululle lukemat 0-2 (0-8, 2-5), jotka eivät jätä jossiteltavaa. Suomen mestari oli kiistatta kauden paras joukkue.

– Ei vain se, että voitetaan Suomen mestaruus, vaan pelataan sellainen meidän paras peli. On sanottu, että puuttuu sitä ja puuttuu tätä, ei ole jalkoja ja sisäpeli ei riitä mestaruuteen. Ehkä tämä oli meidän osoitus siitä, että osataan näitäkin asioita. Meillä oli omia vaikeuksia alkukaudesta pelin kanssa, mutta kasvettiin joukkueena kaikista eniten, Pennanen totesi.

Ensimmäistä mestaruuttaan pelaajina juhlivat Erkka Gröhn, Ville Hämäläinen, Matias Hänninen, Jonne Kemppainen, Konsta Kettunen, Iiro Kuosa, Henri Litmanen, Juha Niemi, Hannes Pekkinen, Konsta Piironen, Ville Posti ja Juha Puhtimäki. Kaikissa kolmessa loppuottelussa joukkueensa parhaana palkittu Puhtimäki antoi Ruudun Olli Eroselle tunteikkaan haastattelun tuoreeltaan mestaruuden ratkettua.

– Pitää aika moneen suuntaan sanoa kiitoksia, mutta kun ei muista puoliakaan ihmisistä, joita pitäisi kiittää. Se lähtee jo Koskenkorvalta ja Hyvinkäältä varsinkin, siellä tehtiin minusta pelaaja. Olisi niin paljon kiitettäviä, ettei vielä saa sanottua, Puhtimäki totesi ääni väristen.

Mestareiden tunteet purkautuivat loppuvihellyksen jälkeen. Nyt on juhlan aika.

– Luulen, että tuolla on sellaisia seremoniamestareita meillä Kemppaisen Jonnesta lähtien. Eiköhän me ensi viikolle keksitä kaikenlaista kivaa, 10 vuoden jälkeen uransa toisen Suomen mestaruuden voittanut Tuomas Jussila vakuuttaa.

Karjalaisen mukaan JoMalle on luvassa kansanjuhla Mehtimäen stadionille.

– Aika ilmoitetaan heti, kun se saadaan varmistettua. Tämä joukkue, sen fanit ja kaikki taustalla olevat talkoolaiset ovat juhlansa ansainneet, Joensuun Mailan toimitusjohtaja Tomi Kaksonen kertoi lehdelle.

Miesten SM-kultaa 2018: Joensuun Maila

Erkka Gröhn, Kasperi Hämäläinen, Matias Hänninen, Tuomas Jussila, Jonne Kemppainen, Mikko Kemppainen, Konsta Kettunen, Lauri Kivinen, Iiro Kuosa, Henri Litmanen, Juha Niemi, Hannes Pekkinen, Konsta Piironen, Ville Posti, Juha Puhtimäki, Aleksi Rautiainen. Petri Pennanen (pj), Juhani Lehtimäki (2. pj).

Miesten SM-hopeaa 2018: Kouvolan Pallonlyöjät

Juho Hacklin, Konsta Hyötyläinen, Ilari Kauhanen, Janne Kivipelto, Juha Korhonen, Toni Laakso, Anssi Lammila, Matti Latvala, Jasperi Luoma, Valtteri Luoma, Kristian Malikine, Tommi Mäentausta, Iiro Nokkala, Teemu Nurmio, Jere Paananen, Matti Saukko, Sasu Toikka, Aleksi Vainio, Lauri Yrjölä. Matti Iivarinen (pj), Jukka Mäkinen (2. pj).

Miesten SM-pronssia 2018: Vimpelin Veto

Elmeri Anttila, Sami Haapakoski, Timo Hanhisalo, Mikko Haukkala, Olli Heikkala, Janne Heimonen, Teemu Isoketo, Mikko Kanala, Severi Lassila, Taneli Lassila, Tuomo Lönnmark, Janne Mäkelä, Perttu Olli, Henri Puputti, Aleksi Rantala, Matias Rinta-aho, Arttu Ruuska, Perttu Ruuska, Jere Saukko, Ville Takala, Mikko Vihriälä. Sami-Petteri Kivimäki (pj), Pasi Tyynelä (2. pj).

Aiheesta lisää

Video: Kolmannen loppuottelun huippuhetket

Video: Tuomas Jussilalta taiturimaisia lyöntejä

Laajasti Joensuun Mailan mestaruudesta Karjalaisen sivuilla

Joensuun Mailalle 18 ottelun voittoputki

Yle: Sensaatiomestarin sankarit haltioissaan