Valitse sivu

Pyeongchangin talvikisojen suomalaisurheilijat haastavat urheilijat, urheilualalla opiskelevat ja opettajat kilpasille suorittamaan Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen.

Urheilijaraati ratkaisee voittajat sosiaalisen median päivitysten perusteella. Kaikki Suomen olympia- ja paralympiaedustajat ovat itse suorittaneet saman koulutuksen. Puhtaasti paras on verkkokoulutus, jonka avulla urheilijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista.

Kun opiskelija tai ryhmä on suorittanut verkkokoulutuksen, he voivat tehdä Instagramissa tai Twitterissä päivityksen ja tägätä siihen oppilaitoksensa. Tyyli on vapaa, mutta päivityksessä on hyvä tuoda esiin tehty verkkokoulutus, kilpailut ja reilu peli. Aihetunnisteeksi tulee laittaa #puhtaastiparas, #puhtaastihuipulle, #urheiluakatemia, #olympialaiset ja #paralympialaiset. Myös opettajat ja muut tukihenkilöt ovat haasteessa mukana – vievätkö voiton opiskelijat vai opettajat?

– Terveiset täältä olympialaisista. Urani aikana olen osallistunut lukuisille luennoille ja moniin dopingtesteihin. Ennen lähtöä tein Puhtaasti paras -verkkokoulutusohjelman ja sain itsekin uutta tietoa ja näkökulmaa puhtaaseen urheiluun. Pitäkäähän peukut pystyssä suomalaismenestykselle, maastohiihtäjä Johanna Matintalo sanoo.

– Me jännitämme olympialaisia kotona ja valmistaudumme kisoihimme. Yhtenä osana valmistautumista oli myös Puhtaasti paras -verkkokoulutus. Tämän pohjalta on hyvä matkata kisoihin, kelkkahiihtäjä Sini Pyy sanoo.

Olympialaisten ja paralympialaisten jälkeen urheilijaraati valitsee kaksi koskettavinta sosiaalisen median päivitystä. Palkinnoksi voittajan oppilaitokseen tulee olympia- tai paralympiaurheilija pitämään luennon arvokilpailukokemuksistaan ja ajatuksistaan puhtaasta urheilusta. Suomen huippu-urheilijoiden julistama kilpailu koskee kaikkien suomalaisten urheiluoppilaitosten, -akatemioiden ja -opistojen opiskelijoita ja henkilökuntaa. Kilpailu jatkuu 18.3. asti.

Kilpailun taustavoimia ovat Olympiakomitea, Paralympiakomitea ja Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry.

Aiheesta lisää

Lisätietoa SUEK:n kotisivuilta

Kielletyt Aineet ja Menetelmät Urheilussa 2018