Valitse sivu

Pesäpalloliiton liittojohtokunta on tehnyt päätöksen koskien miesten Ykköspesiksen tulevaisuutta kahtena seuraavana vuonna. Jyväskylän Kirin luopumisen myötä sarjassa on 11 joukkuetta ensi kaudella ja se täydennetään 12 joukkueen sarjaksi kaudelle 2019.

Pesäpalloliiton urheiluyksikkö selvitti kattavasti vaihtoehtoja eri sarjajärjestelmien välillä ja mahdollista joukkuemäärän kasvattamista siirtymällä kaksilohkoiseen systeemiin. Liittojohtokunta teki kuitenkin päätöksen jatkaa miesten Ykköspesiksessä nykymuotoisesti ainakin kaudet 2018 ja 2019.

Ykköspesiksen runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2019. Muut viiden parhaan joukkoon sijoittuvat joukkueet etenevät sarjan sisäisiin välieriin, joiden voittajat pääsevät superpesiskarsintaan. Superpesisseurojen kakkosjoukkueilla ei ole osallistumisoikeutta jatko-otteluihin.

Sarjataulukon toisessa päässä 10. ja 11. sijoittuneet joukkueet pelaavat putoamiskarsinnat paras kolmesta -järjestelmällä.

Naisten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä pysyy ennallaan

Naisten Ykköspesis pelataan 12 joukkueen sarjana ainakin kausina 2018 ja 2019. Runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen, kaksi seuraavaa pelaavat paikasta superpesiskarsintaan. Superpesisseurojen kakkosjoukkueilla ei ole osallistumisoikeutta jatko-otteluihin.

Naisten Ykköspesiksen kaksi viimeistä putoavat suoraan suomensarjaan seuraavalle kaudelle.