Valitse sivu

Pesäpallo on Suomen kansallispeli ja lajin valtikka pysyy vahvasti sen kotimaassa, vaikka Turussa pelattuun World Cup -turnaukseen osallistui ennätysmäärä haastajia. Suomi voitti mestaruudet naisten ja miesten sarjoissa sekä sekasarjassa. Historiallisesti pesäpallon World Cup -turnauksessa debytoinut Intia ylsi pronssiotteluun, mutta joutui tunnustamaan Saksan paremmakseen lukemin 1-0 (15-2, 2-2).

Naisten ja sekasarjan loppuotteluissa Suomi kukisti Australian. Miesten puolella Saksa jäi hopealle.

– Suomen joukkueet pelasivat vahvasti läpi turnauksen ja lunastivat ennakkosuosikille kohdistuneet odotukset. Pelaajat kunnioittivat hienolla tavalla turnauksen henkeä, joukkueenjohtaja Martti Holma kiittelee.

– Uusina maina olivat mukana Intia ja Yhdysvallat, jotka esiintyivät edukseen. Mikäli määrätietoinen työ jatkuu, Suomi voidaan todella haastaa pesäpallon World Cupissa tulevina vuosina, Holma lisää.

Suomen joukkueenjohtajina toimivat lisäksi Marjut Korhonen, Jani Lankila ja Salla Tapaninen.

Sunnuntain ottelutulokset

Miehet, välierä: Australia-Germany 0-2 (0-1, 2-7)
Miehet, välierä: Finland-Switzerland 2-0 (14-2, 9-4)

Miehet, loppuottelu: Finland-Germany 2-0 (13-1, 8-0)
Miehet, pronssiottelu: Australia-Switzerland 2-0 (11-0, 19-4)
Miehet, ystävyysottelu: Estonia-United States 2-1 (4-10, 3-1, 0-0, 1-0)

Sekasarja, loppuottelu: Finland-Australia 2-0 (11-5, 8-5)
Sekasarja, pronssiottelu: Germany-India 1-0 (15-2, 2-2)

Naiset, loppuottelu: Finland-Australia 2-0 (12-6, 13-8)
Naiset, ystävyysottelu: India-United States 4-9

Suomen MM-kultamitalistit

Anne Aatola, Markus Ahvenkoski, Onur Alakas, Will Critchley, Kimmo Harju, Tuomas Hautala, Martti Holma, Kaisa Huhtala, Janne Hyvönen, Petri Hännikäinen, Arssi Jalonen, Tommi Joensuu, Juuso Jussila, Jutta Kallio, Jan Karjalainen, Eeva Kettunen, Mikael Kilpinen, Veli-Matti Kivilahti, Minna Koivisto, Minttu Koivunen, Jani Komulainen, Jani Lankila, Timo Lehto, Jari Leinonen, Miina Leminen, Tiia Leminen, Outi Leppäjoki, Kari Löytökorpi, Timo Makkonen, Maija Marttila, Mari Marttila, Joni Meriläinen, Aleksi Mäkelä, Sami Mäki, Maija Penttilä, Pasi Penttinen, Jussi Pyysalo, Hannes Pöllänen, Mika Rantamaa, Petteri Salmi, Pinja Salmijärvi, Jere Sihvonen, Mirkka Talsi, Nuutti Tanner, Anriika Taunila, Janne Torri, Jari Vatanen, Annukka Väre, Veera Wiman. Martti Holma (pj), Marjut Korhonen (pj), Salla Tapaninen (pj).