Valitse sivu

Naisten Halli-SM-turnauksessa oli täysi tohina päällä lauantaina. Suurimmasta yllätyksestä vastasi sarjatulokas Oulun Lipottaret, joka kukisti yhdeksän SM-mitalia peräjälkeen voittaneen Lapuan Virkiän ja Kajaanin Pallokerhon kotihallissaan. Oulussa nähtiin todellinen kotiutuskilpailujen maraton. Lapuan ja Kajaanin ottelussa yleisölle tarjosivat jännitystä peräti 33 etenijä-lyöjä-paria.

Heti aamusta nähtiin Tampereella ainakin hienoinen yllätys. Kotihallissaan pelannut Manse PP ei hätkähtänyt Rauman Lukon johtojuoksua, vaan kampesi avausjaksolla tasoihin Susanna Kylä-Kausen lyönnillä ja ratkaisi toisen jakson heti sen avausvuorossa. Sarjanousija Lappajärven Veikot esiintyi pirteästi, mutta eväät eivät vielä riittäneet yhtä jaksovoittoa pidemmälle.

Seinäjoen alkuturnauksessa jännitettiin, pystyykö Pesäkarhut Porista lunastamaan paikan kotihallissaan järjestettävään lopputurnaukseen. Kenraaliharjoituksessa Vaasassa Oulun Lipottaret oli parempi, mutta Halli-SM-avauksessa ennakkosuosikki piti pintansa. Pesäkarhut ei antanut vastustajilleen yhtään jaksovoittoa.

– Tasapainoinen ottelu meiltä. Oltiin ulkona koko pelin aikana hyviä ja sisällä lähdettiin teemalla joka vuoroon pinna ja se toteutui ainakin melkein. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan, pelinjohtaja Sami Österlund iloitsi.

Sisäpelissä Pesäkarhujen ratkaisijoihin lukeutuivat neljän tehopisteen Susanne Ojaniemi ja Susanna Puisto.

Naisten neljäs Halli-SM-alkuturnaus pelataan Imatralla sunnuntaina 5.3. ja lopputurnaus Porissa lauantaina 11.3.

Naisten Halli-SM-lopputurnauksen joukkueet

1. Manse PP, Tampere
2. Pesäkarhut, Pori
3. Oulun Lipottaret

Neljännestä lopputurnauspaikasta pelaavat Kirittäret Jyväskylästä, Mynämäen Vesa (Ykköspesis) ja Pesä Ysit Lappeenrannasta.

Aiheesta lisää

Naisten Halli-SM-turnauksen tulokset ja tilastot

Manse PP:n kotisivut

Pesäkarhujen kotisivut

Lipottaret Instagramissa

Erkki Hautaviidan kuvia Seinäjoki Areenasta