Valitse sivu

Kankaanpään Maila ilmaisi tyytymättömyytensä kilpailutoiminnan ohjausryhmän päätökseen ja haki siihen muutosta.

Ratkaisu

Pesäpalloliiton johtokunta on käsitellyt Kankaanpään Mailan toimittaman valituksen kilpailutoiminnan ohjausryhmän päätöksestä. Pesäpalloliiton johtokunta hyväksyy Kankaanpään Mailan valituksen ja toteaa, että voimassa olevien kilpailumääräysten mukaan Aapeli Suvisalmella on edustusoikeus superpesiskarsinnassa Kankaanpään Mailan joukkueessa, kaksoisedustussopimuksen puitteissa.

Kilpailumääräysten todettiin olevan ristiriitainen kyseisen kohdan osalta. § 23.5:ssä todettu lauseke – ”mikäli sopimuksessa mainitut joukkueet kohtaavat kahden sarjan tasonmittausotteluissa, pelaaja voi edustaa otteluparissa vain sitä joukkuetta, jossa hän pelasi otteluparin ensimmäisen ottelunsa” – kumoaa johtokunnan näkemyksen mukaan aiemman perustelun peliluvan epäämisestä.

Kilpailumääräyksiin on kirjattu yksiselitteisesti karenssiajan määrittely. Määrittelyn mukaan Aapeli Suvisalmen karenssiaika on viisi (5) vuorokautta.

Muutoksenhaku

Pesäpalloliiton johtokunnan päätökseen tyytymätön, johon yllä oleva päätös vaikuttaa, voi hakea päätökseen muutosta valittamalla siitä 30 vuorokauden kuluessa Urheilun Oikeusturvalautakunnalle.

30.8.2023
Pesäpalloliiton johtokunta