Valitse sivu

Poikien Superpesiksen runkosarja pelataan kahdessa lohkossa. Neljä joukkuetta molemmista lohkoista jatkaa kahdeksan parhaan pudotuspeleihin.

Tyttöjen Superpesiksen joukkueet on jaettu lohkoihin paikallisesti ja alueellisesti. Paikallislohkossa pelataan kaksinkertainen sarja ja alueellista lohkoa vastaan pelataan kertaalleen. Neljä lohkovoittajaa etenevät suoraan pudotuspeleihin, 2. ja 3. sijoittuneet jatkavat pudotuspelikarsintaan.

Nuorten Ykköspesiksessä runkosarja pelataan kolmessa alkulohkossa. Kausi huipentuu poikien ja tyttöjen Ykköspesiksen lopputurnauksiin.

– Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat viikolla 38. Nuorten sarjojen osalta niitä pyritään jatkossa vastuullisesti väistämään, etteivät kauden tärkeimmät ottelut häiritse liikaa keskittymistä opintoihin, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Juha Kuoppala kertoo.

– Suomalaisessa urheilussa on edistetty kaksoisura-ajattelua, jossa nuoret pystyvät yhdistämään tavoitteellisen urheilun ja opiskelun. Vaikka urheilulla on nuorelle urheilijalle suuri merkitys tässä hetkessä, myös urheilu-uran jälkeistä aikaa on tärkeää miettiä, Kuoppala lisää.

Miesten suomensarjaa pelataan neljässä ja naisten suomensarjaa viidessä lohkossa viime vuoden tapaan. Molemmista sarjoista kaksi parasta nousevat Ykköspesikseen kaudelle 2025.

Linkit miesten suomensarjan, naisten suomensarjan, poikien Superpesiksen, tyttöjen Superpesiksen, poikien Ykköspesiksen ja tyttöjen Ykköspesiksen otteluohjelmiin löytyvät tulospalvelun sarjat-sivulta. Oman suosikkijoukkueen ohjelman voi ladata kalenteriin etsimällä sarjataulukko-sivulta ko. sarjan ja lohkon sekä klikkaamalla sarjataulukosta joukkueen nimeä.

Sarjajärjestelmät

Poikien Superpesiksen sarjajärjestelmä 2024 (pdf)

Tyttöjen Superpesiksen sarjajärjestelmä 2024 (pdf)

Poikien Ykköspesiksen sarjajärjestelmä 2024 (pdf)

Tyttöjen Ykköspesiksen sarjajärjestelmä 2024 (pdf)