Valitse sivu

Pesäpallo-ottelussa jaksovoitosta saa yhden sarjapisteen. Tarvittaessa kolmas sarjapiste ja samalla ottelun voittaja ratkaistaan tulevalla kaudella kotiutuskilpailussa.

– Muutoksen myötä joukkueet ottavat kotiutuskilpailun aiempaa paremmin huomioon otteluun valmistauduttaessa ja taktiikkaa laadittaessa. Kotiutuskilpailuun voi syntyä täysin uusia taktisia elementtejä ja pelillisiä oivalluksia, joita emme ole koskaan aiemmin peleissä kokeneet. Kotiutuskilpailu on hieno ja urheilullinen tapa ratkaista voittaja. Se tarjoaa yleisölle mielenkiintoisen ja dynaamisen huipennuksen tasaiselle ottelulle, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka innostuu.

Miesten Superpesiksen runkosarjassa pelattiin viime kesänä 58 ja naisten Superpesiksen runkosarjassa 35 supervuoroa. Jatkossa nämä kaikki korvataan kotiutuskilpailulla, jossa etenijä asetetaan suoraan kolmospesälle ja lyöntivuoroinen lyöjä saa heti eteensä kotiutustilanteen.

– Miesten Superpesiksessä lähes joka kolmas ja naisten puolella lähes joka neljäs ottelu oli kahden jakson jälkeen tasatilanteessa viime kaudella. Sarjataulukossa useampi sijoitus ratkaistiin jopa samalla pistemäärällä tai yhden sarjapisteen erolla. Kotiutuskilpailuissa saatetaan siis ratkaista todella isoja asioita jatkossa, Rantatorikka huomauttaa.

– Kuulimme laajasti seurajohtajien ja pelinjohtajien näkemyksiä ennen päätöksen tekemistä. Pudotuspeleihin supervuoro haluttiin ainakin toistaiseksi jättää, jotta kauden tärkeimmissä otteluissa annetaan lisää mahdollisuuksia täydellisen pelinomaiselle ratkaisulle tilanteidenrakenteluineen, Rantatorikka lisää.

Pesäpalloliiton johtokunnan tekemä päätös on lisäksi voimassa kaikissa Talvisuperin otteluissa. Miesten Talvisuper käynnistyy tämän viikon lauantaina, kun Manse PP kohtaa Vimpelin Vedon Tampereella kello 17 alkavassa ottelussa.

Muut tarkennukset pesäpallon pelisääntöihin on esitelty kilpailutoiminnan seuratiedotteessa (pdf). Pesäpallon pelisäännöt -dokumentti päivitetään pesis.fi-sivuille alkuvuoden aikana.