Valitse sivu

Lisenssit ja Pesispassit hankitaan Suomisportista. Mikäli liikkujalla ei ole ennestään Sporttitiliä, palveluun tulee aluksi rekisteröityä. Alle 18-vuotiaiden kohdalla huoltaja luo ensin oman Sporttitilinsä ja lisää tämän jälkeen lapsen huollettavakseen.

Kattavat ohjeistukset kirjautumisesta Suomisportiin, lisensseistä ja vakuutuksista sekä lisenssien ja Pesispassin tuoteselosteet on päivitetty osoitteeseen www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit.

Urheilijan ja liikkujan kannattaa pitää vakuutusturva voimassa kaiken aikaa. Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva kattaa myös lajille ominaiset tai valmennusohjelman mukaiset harjoitukset.

2010 ja myöhemmin syntyneiden Pesispassi riittää kilpailuluvaksi harrastetoiminnassa. Jatkossa sen piiriin luetaan myös JunnuSuper-toiminta ja esimerkiksi talven Pesisliikkarit. Vakuutuksen siirtymäaikaa on marraskuu eli hankkimalla Pesispassin marraskuun aikana sen katsotaan olleen voimassa 1.11.2023 alkaen.

Huomioi oikea lisenssivaihtoehto!

2004 ja aiemmin syntyneiden aikuispelaajien lisenssi valitaan sarjatason mukaan. Mikäli pelaaja siirtyy kesken kauden ylemmälle sarjatasolle, lisenssi pitää korottaa uutta sarjatasoa vastaavaksi. Tulevassa TalviSuperpesiksessä on ajateltu lähinnä try-out-pelaajia ja määritetty vaatimukseksi Suomensarja-lisenssi.

2005–2011-syntyneille lunastetaan sarjatasosta riippumatta nuorisolisenssi. 2012 ja myöhemmin syntyneiden lisenssivaihtoehto on juniorilisenssi tai tulokaslisenssi, mikäli pelaaja ei ole koskaan aiemmin osallistunut pesäpallon kilpailutoimintaan. Ensimmäinen kilpailulisenssi määrittää myös pelaajan kasvattajaseuran 2003 ja myöhemmin syntyneiden osalta.

Lisätietoa pelaaja-, pelinjohtaja- ja tuomarilisensseistä: Emmi Viljanen | emmi.viljanen(ät)pesis.fi