Valitse sivu

Kuula on jaksopeliajalta tuttu seura toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Viimeisin taival miesten Ykköspesiksessä päättyi kauden 2019 jälkeen. Nyt Kuula kukisti länsilohkon loppuottelussa Ikaalisten Tarmon ja nousuotteluissa Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueen.

Joensuun Mailan nuori joukkue esitti ennakkoluulottomia otteita helsinkiläistä Puna-Mustia vastaan ja vei voiton pelkkien vierasvoittojen värittämässä ottelusarjassa. Ratkaisuottelussa Helsingissä lauantaina PuMu karkasi heti avausjaksolla 4-0-johtoon ja otti vahvan otteen toisen jakson voitosta Ville Harjun läpilyönnillä, mutta kummastakaan tilanteesta vieraat eivät häkeltyneet. Ukko Schroderus painoi taktisesta väärästä uskomattoman vedon kakkosjatkeelta läpi ja tyhjensi pajatson toisen jakson neljännen aloittavalla. Loppunumerot kirjattiin JoMalle 0-2 (4-5, 6-7).

Joensuun Maila piipahti kakkosjoukkueellaan miesten Ykköspesiksessä 2016. Tätä ennen seuran värit nähtiin miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ennen Superpesis-aikakauden alkua 1996-2003 ja 1993.

Puna-Mustat joutui pettymään, mutta pääkaupungin pesäpalloilussa on silti hyvä draivi päällä. Roihuttaret säilytti paikkansa Superpesiksessä ja PuMu on vahvistanut toimintaansa merkittävästi. Meilahdessa PuMun ja JoMan ottelua seurasi lauantaina 482 katsojaa.

– Meitä oli tänään paikalla ennätysyleisö ja tälläkin kaudella on rakennettu paljon uutta. Antakaa aplodit itsellenne, PuMun puheenjohtaja Juho Juhantalo kiitti runsaslukuista kotiyleisöä.

PuMun kotiottelut ovat koko kauden olleet Ruutu+-tilaajien katsottavissa Ruudussa.

Kolme joukkuetta, kaksi sarjapaikkaa

Naisten noususarjassa suomensarjasta Ykköspesikseen ratkaisut nähdään sunnuntaina. Kaksi parasta nousee sarjaporrasta ylemmäs. Ennen päätösotteluita Haapajärven Pesä-Kiiloilla, Siilinjärven Pesiksellä ja Ikaalisten Tarmolla on kaikilla sarjanousu omissa käsissä. Sarjan päätösottelut ovat SiiPe vs. HP-K ja Tarmo vs. Oulunsalon Vasama.

Sarjatilanne on katsottavissa tarkemmin tulospalvelusta.