Valitse sivu

Miesten Ykköspesiksen loppuottelusarjassa vastakkain pelaavat viime vuonna Superpesiksestä Ykköspesikseen tippunut Kankaanpään Maila ja viime kaudella Superpesis-karsintaan asti edennyt Haminan Palloilijat. Ottelut pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Loppuottelun voittaja nousee Superpesikseen ja häviäjä jatkaa Superpesis-karsintaan.

Kuluneen kauden runkosarjakolmonen Kankaanpään Maila tavoittelee paluuta Superpesikseen, jossa se pelasi yhtäjaksoisesti kaudet 2011–2022. Haminan Palloilijat voitti Ykköspesiksen runkosarjan kuluneella kaudella. HP:n miesten joukkue on pelannut Superpesistä viimeksi kaudella 2021. Viime vuoden loppuottelussa vastakkain pelasivat Alajärven Ankkurit ja Haminan Palloilijat. HP taipui Ankkureille viidennessä ottelussa ja jatkoi Superpesis-karsintaan, jonka se hävisi Koskenkorvan Urheilijoille.

Miesten Ykköspesiksen loppuottelut:

  • Ke 23.8. Haminan Palloilijat – Kankaanpään Maila klo 17.30
  • Pe 25.8. Kankaanpään Maila – Haminan Palloilijatklo 17.30
  • Su 27.8. Haminan Palloilijat – Kankaanpään Maila klo 16.00
  • Ti 29.8. Kankaanpään Maila – Haminan Palloilijat klo 17.00 (tarvittaessa)
  • Ke 30.8. Haminan Palloilijat – Kankaanpään Maila klo 17.00 (tarvittaessa)

 

Naisten finaalisarja käynnistyy lauantaina 26.8. Pöytyällä. Finaalissa nähdään viime vuonna Superpesiksestä Ykköspesikseen tippunut Pöytyän Urheilijat sekä Ykköspesikseen tälle kaudelle pelaamaan noussut Oulun Lippo. Kumpikin joukkue voitti kuluneella kaudella runkosarjassa omat lohkonsa. Finaalisarja pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Loppuottelun voittaja nousee Superpesikseen ja häviäjä jatkaa Superpesis-karsintaan.

KaMan tavoin, myös Pöytyän Urheilijat tavoittelee paluuta vuoden tauon jälkeen Superpesikseen. Pöytyän Urheilijat nousi kaudelle 2022 Superpesikseen, mutta tippui viime vuoden putoamiskarsinnassa Ykköspesikseen. Oulun Lippo taas on nähty naisten Superpesiksessä viimeksi kaudella 2018. Oulun Lippo onkin pelannut loistavan kauden, sillä se nousi suomensarjasta Ykköspesikseen vasta tälle kaudelle.

Naisten Ykköspesiksen loppuottelut:

  • La 26.8. Pöytyän Urheilijat – Oulun Lippo klo 13.00
  • Su 27.8. Oulun Lippo – Pöytyän Urheilijat klo 17.00
  • Ke 30.8. Pöytyän Urheilijat – Oulun Lippo klo 17.00 (tarvittaessa)