Valitse sivu

Kesäkuun alussa Sotkamoon palannut ja kaksivuotisen sopimuspaperin allekirjoittanut Jere Vikström on osoittautunut Jymylle äärimmäisen arvokkaaksi hankinnaksi. Kun joukkue kärsi loukkaantumisista, seuran oma kasvatti Vikström näytti suuruutensa. Heinäkuun 10 ottelussa kirjattiin tehot 1+2 lyötyä, 16 tuotua sekä komeat 72 kärkilyöntiä huimalla onnistumisprosentilla 77,42.

Viime vuonna yhden kauden lyötyjen ennätyksen murskannut Siri Eskola haki alkukaudesta parasta teräänsä, mutta on nyt yltynyt vahvaan vireeseen. Heinäkuun kahdeksan ottelun tehot ovat 1+25 lyötyä, kolme tuotua ja 36 kärkilyöntiä 72 % onnistumisella. Kiimingin Urheilijoiden kasvatti pokkasi kolme ykköspalkintoa ja yhden kakkospalkinnon onnistuen myös kärkiotteluissa.

Siri Eskola palkitaan urallaan kolmannen kerran kuukauden pelaajana. Edelliset valinnat ovat Oomi-yleisöäänestyksellä toukokuulta 2022 ja elokuusta 2019 Jyväskylän Kirittärien riveistä. Jere Vikströmille valinta kuukauden pelaajaksi on uran ensimmäinen.

Rouhiainen ja Hakkarainen ensi kertaa urallaan kuukauden pelaajia

Superpesiksessäkin 133 ottelua pelannut Teemu Rouhiainen palasi kuluvalle kaudelle Haminan Palloilijoiden paitaan. Juvalaislähtöinen Rouhiainen on ollut joukkueelle tärkeä johtohahmo niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Omaa kieltään puhuvat heinäkuun kahdeksan ottelun tehot: 19 tuotua ja 50 kärkilyöntiä onnistuen lähes neljä kertaa viidestä. Rouhiainen johtaa miesten Ykköspesiksen etenijätilastoa ylivoimaisesti.

Debyyttikauttaan Ykköspesiksessä pelaava Oulun Lippo Junioreiden kasvatti Linnea Hakkarainen on noussut isoksi vastuunkantajaksi Lipon joukkueessa. Sarjan kärkilyöntitilaston selkeä ykkösnimi takoi heinäkuun kuuteen ottelut 1+5 lyötyä, 6 tuotua ja upeat 32 kärkilyöntiä onnistumisprosentilla 71,11.

Molemmat kuukauden pelaajat pelasivat myös Ykköspesiksen Itä-Länsi-otteluissa Kankaanpäässä. Miesten ottelussa Rouhiainen meni kentälle 100-prosenttisesti ja pokkasi joukkueensa ykköspalkinnon. Sekä Rouhiaiselle että Hakkaraiselle valinta kuukauden pelaajaksi on uran ensimmäinen.

Kuukauden pelaajat kautta aikain löytyvät pesis.fi-sivustolta