Valitse sivu

Viiden ottelun päässä 300 superpesisottelun rajapyykistä liitävä Teemu Nurmio pelaa jo 11. kauttaan Superpesiksessä. Kahdesti etenijätilaston kolmoseksi yltänyt Jokioisten Koetuksen kasvatti on nyt tilastossa viidentenä ja johtaa puolestaan kärkilyöntitilastoa 107 onnistumisellaan hurjalla prosentilla 84,25. Kesäkuun kahdeksaan otteluun Nurmio takoi vahvan kopparipelin lisäksi kunnarin, 14 tuotua juoksua ja 51 kärkilyöntiä. Peliesitykset oikeuttivat kolmesti ykkös- ja kahdesti kakkospalkintoon.

Johanna Pirskanen edusti juuri 16 vuotta täyttäneenä superlupauksena kasvattajaseuraansa Siilinjärven Pesistä, kun Joensuun Maila vei naisten Ykköspesiksen loppuottelun 2019. Varsinainen superpesisdebyyttikin toteutui SiiPen voittaessa superpesiskarsinnan. Seuraavaksi Pirskanen siirtyi nimenomaan JoMaan kaudelle 2021 ja nousi sensaatiomaisesti sarjan eliittiin. Kaksinkertainen Itä-Länsi-pelaaja saavutti kärkilyöntitilastossa kahdeksannen ja viidennen sijan. Nyt oman yhden kauden tuotujen ennätyksensä jo varmistanut Pirskanen dominoi kärkipaikalla sekä kärkilyönti- että etenijätilastoja. Ulkopelissä paluu kopparin tontilta linjaan on sujunut hienosti. Kesäkuun seitsemässä ottelussa kuukauden pelaaja ylsi peräti viidesti palkinnoille. Tilastoihin merkittiin kunnari, 10 tuotua juoksua ja 42 kärkilyöntiä.

Superpesiksen kuukauden pelaajan titteli on molemmille uran ensimmäinen. Pirskanen valittiin Ykköspesiksessä elokuun pelaajaksi 2019.

Johanna Pirskanen antaa aina kaikkensa joukkueelleen. Kuva: Pasi Kettunen

Teemu Hollanti ja Essi Ilmanen kesäkuun pelaajat Ykköspesiksestä

Teemu Hollanti pelaa upeaa kautta kasvattajaseurassaan Kannuksen Urassa. Kaksoisedustuksen myötä on toteutunut myös superpesisdebyytti ennakkoluulottomasti kärkisijoille nousseessa Kempeleen Kirissä. Ykköspesiksessä kolme palkintoa pokannut Hollanti johtaa kärkilyöntitilastoa ja lähentelee kärkisijoja myös etenijätilastossa. Kesäkuun seitsemän ottelun saldo kirjataan lukemin 1+1 lyötyä, 4 tuotua ja 39 kärkilyöntiä.

Essi Ilmanen on edustanut likipitäen koko uransa kasvattajaseuraansa Pöytyän Urheilijoita. Kuluvalla kaudella Ilmanen on kuulunut jälleen joukkueensa ehdottomiin ratkaisijoihin onnistuen niin pallovarmana linjapelaajana kuin lyöntipaikalla. Tehotilaston ykkösnimen kesäkuun tilastolukemat ovat seitsemään otteluun 4+18 lyötyä, 10 tuotua ja 42 kärkilyöntiä.

Valinta kuukauden pelaajaksi on sekä Teemu Hollannille että Essi Ilmaselle uran ensimmäinen.

Kuukauden pelaajat kautta aikain: www.pesis.fi/pesis-info/historia/kuukauden-pelaajat