Valitse sivu

Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja vastaa pesäpallon kilpa- ja huippupesäpalloyksikön johtamisesta sekä huippupesäpallon kehittämisestä. Miika Rantatorikka siirtyi tehtävään Joukkueurheilijat ry:n toiminnanjohtajan paikalta, jossa hän työskenteli kesäkuusta 2022 lähtien.

Pesäpallo on Rantatorikalle erittäin tuttu laji, viimeksi hän on toiminut Tahko Pesis Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2017–2021. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Hyvinkään Tahko ry:n toiminnanjohtajana sekä kaksi kautta pelinjohtajana Vimpelin Vedossa ja yhteensä viisi kautta Hyvinkään Tahkossa. Rantatorikka on pelannut myös kymmenen vuotta Superpesistä Hyvinkään Tahkossa.

‒ Huippu-urheilujohtajana on hienoa päästä kehittämään lajia valtakunnallisesti aitiopaikalta. Tässä työssä auttaa monipuolinen kokemukseni eri näkökulmista niin pelaajana, valmentajana, juniori- ja seurapuolen vetäjänä kuin Superpesis-seuran johtajanakin. Pesäpallo on aina ollut intohimoni ja olen kasvanut sen parissa jo 7-vuotiaasta asti, jolloin liityin pesäpalloseuraan, Rantatorikka sanoo.

Rantatorikan mukaan pesäpallolla on paljon potentiaalia kasvaa isommaksi lajiksi. Lajin parissa on tehty paljon asioita hyvin, mutta vielä voidaan tehdä enemmän.

‒ Huippupesäpallon vetovoimaa tulee kasvattaa – tämä tehdään muun muassa kehittämällä ottelutapahtumia, houkuttelemalla uusia katsojia lajin pariin ja lisäämällä näkyvyyttä myös kesäkauden ulkopuolella. Meidän pitää pystyä vastaamaan kilpailuun ihmisten vapaa-ajasta. Tietenkin myös pelin pitää olla kunnossa. Uusille katsojille tarvitsemme koukkuja, jotta saamme ihmiset tulemaan paikan päälle uudestaan. Jokaisella joukkueella on lopulta vähän kotiotteluita vuodessa – niiden pitää toimia näyteikkunana meidän hienoon lajiimme, Rantatorikka sanoo.

Rantatorikka nostaa huippupesäpallon vetovoimaisuuden kasvattamisen keinoksi myös pelaajien esiin nostamisen. Huippupesäpalloilijoiden tarinat ja teot kiinnostavat, niitä seurataan ja niihin voi myös samaistua.

Rantatorikka haluaa tukea huippupesisseuroja ja parantaa yhteistyötä Pesäpalloliiton suuntaan.

‒ Seuroissa on valtavasti osaamista, jota tulee hyödyntää ja jakaa entistä enemmän. Tekemisen tulee olla aiempaa yhteisöllisempää ja avoimempaa. Pesäpalloliiton tulee löytää lisää keinoja seurojen tukemiseen konkreettisesti. Näin pesäpalloa voidaan viedä eteenpäin ja myötävaikuttaa lajin kasvuun.

Rantatorikan mukaan työskentely Joukkueurheilijat ry:n toiminnanjohtajana on antanut eväitä uuteen pestiin. Pelaajayhdistyksessä toimiminen oli antoisaa, sillä siinä näki pesäpallon lisäksi muiden lajien (lentopallo, salibandy, koripallo) toimintaa ja tekemistä.

‒ Haluan kiittää Joukkueurheilijat ry:n hallitusta ja lajijaostoja. On tärkeää, että pelaajayhdistyksen toiminta kasvaa. Se on tärkeä osa urheilun kokonaisuutta.

Lisätietoja:

Vesä Rämet, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja, vesa.ramet@pesis.fi, 040 515 4466

Miika Rantatorikka, Pesäpalloliiton huippu-urheilujohtaja, miika.rantatorikka@pesis.fi, 040 502 2035