Valitse sivu

Tulevaisuus näyttää, millainen uusi luku suomalaisen pallonlyönnin historiaan on pesäpallon 100-vuotisjuhlavuonna kirjoitettu. Projektin tavoitteet ovat korkealla, mutta samalla tarvitaan malttia.

– Tämä on kaikille uutta, kuin lapsi opettelemassa kävelemään. Tulemme kaatumaan monta kertaa, mutta yritämme pitää pelaajat motivoituneina ja muistamaan, ettei vielä tällä viikolla ole aika voittaa mestaruuksia, kertoi yhdysvaltalaisvalmentaja Connie Clark Ylen Urheiluradion haastattelussa.

Suomen joukkueen arvokkaimpana pelaajana turnauksessa palkittiin ainoa softball-taustainen pelaaja, Yhdysvaltain kaksoiskansalainen Naomi Pierson. Kaikkien muiden pelaajien pohjat ovat pesäpallon puolelta.

– Ne heittää tosi kovaa, minäkään en osaa niin kovaa heittää. Vähän pelottavaa minun mielestäni. He osaavat myös tosi hyvin ottaa koppeja ja lyövät hyvin, Pierson kehaisi joukkuekavereitaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Softball Ladybears (@ladybearsfinland) jakama julkaisu

Turnaus antoi Suomen nuorelle joukkueelle hurjan määrän arvokasta oppia. Suunnitelmissa on siirtää softballin SM-sarja talvikaudelle, mikä antaa pelaajille mahdollisuuden panostaa molempiin lajeihin ja lisätä softballissa lajinomaista harjoittelua.

Lisätietoa myös Suomen joukkueesta löytyy turnauksen omilta sivuilta ja videotallenteita otteluista kansainvälisen Baseball- ja Softball-liiton Euroopan järjestön WBSC Europen YouTube-sivulta.

Suomen ottelut softballin EM-kilpailuissa Barcelonassa 2022

Slovakia – Suomi 22-1
Malta – Suomi 17-3
Suomi – Tanska 3-20
Suomi – Kroatia 0-10
Suomi – Belgia 8-24
Suomi – Itävalta 0-17
Suomi – Turkki 24-22
Suomi – Sveitsi 2-14
Suomi – Ukraina 0-18