Valitse sivu

Avustuksen kokonaissumma 42 000 000 euroa, josta juhlavuottaan viettävän pesäpallon osuus on Pesäpalloliitolle myönnettynä tukena 630 000 euroa. Vuosi sitten Pesäpalloliiton tukisumma oli 624 000 €.

Uuden avustuskriteerit, joilla on pyritty luomaan järjestelmään läpinäkyvyyttä ja pitkäjänteisyyttä, ovat käytössä nyt toista kertaa.

– Arviointikriteerit on jaettu järjestöryhmäkohtaisiin peruskriteereihin ja kaikille yhteisiin vastuullisuuskriteereihin. Seuraavan kerran vastaava, yhtä perusteellinen arviointi on suunniteltu suoritettavan vuoden 2025 avustusvalmistelun yhteydessä, kertoo ministeri Antti Kurvinen opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

– Välivuosina ministeriö seuraa toiminnan ja talouden toteutumista sekä muutoksia. Poikkeuksena tästä on ympäristövastuun arviointi, joka toteutettiin ensimmäistä kertaa vuodelle 2022. Ministeriössä olemme hyvin tyytyväisiä ympäristövastuuarvioinnin tuloksiin. Suurimmalla osalla oli ympäristövastuusuunnitelmat ja ne olivat keskimäärin hyvällä tasolla, Kurvinen jatkaa.

Myönnetyt avustukset ja lisätietoja liikuntaa edistävien järjestöjen avustuksesta löytyy OKM:n nettisivuilta.