Valitse sivu

Videohaasto antaa molemmille joukkueille mahdollisuuden haastaa pelituomarin näkemys kotipesäkilvasta yhden kerran ottelun aikana. Mikäli tuomio muuttuu haaston myötä, joukkueella on mahdollisuus käyttää haastoa uudelleen. Muussa tapauksessa joukkue menettää haasto-oikeutensa.

Pelinjohtaja ilmoittaa haastavansa tuomion heti tilanteen jälkeen ”siirretty ratkaisu” -merkillä. Pelituomari näyttää ”puhelin-merkkiä” ja vahvistaa haaston hyväksytyksi.

Videohaasto on käytössä seuraavasti:

– Kaikissa miesten Superpesiksen loppuotteluissa
– Kaikissa naisten Superpesiksen loppuotteluissa
– Kaikissa päälähetyksinä (monikameratuotanto) toteutettavissa naisten Superpesiksen viidensissä välieräotteluissa – joukkueiden tulee yhdessä sopia videohaastojen käyttömahdollisuudesta viimeistään alkupuhuttelussa tuomariston kanssa
– Kaikissa päälähetyksinä (monikameratuotanto) toteutettavissa miesten Superpesiksen viidensissä puolivälierä- ja välieräotteluissa – joukkueiden tulee yhdessä sopia videohaastojen käyttömahdollisuudesta viimeistään alkupuhuttelussa tuomariston kanssa

Pelituomarilla on aina oikeus ottaa myös itsenäisesti videotarkistukseen pelitilanne, jossa tuomarit eivät ole pystyneet havaitsemaan varmasti kenttätapahtumien kulkua, ja joka tapahtuu ottelun kulun kannalta merkittävässä tilanteessa. Lisäksi tarkistus on mahdollinen tilanteissa, joissa riskinä on muuten sääntöjenvastaisen ratkaisun tekeminen.