Valitse sivu

Keväällä lopettamispäätöksensä pyörtänyt Körkkö pelasi unohtumattoman kauden, jonka kruunasivat neljäs Suomen mestaruus, toinen vuoden pesäpalloilijan titteli ja Urheilutoimittajain Liiton valinta pesäpallon parhaaksi. Tehotilaston ykkönen onnistui ulkopelissäkin, mistä osoituksena pelaajat äänestivät Turku-Pesiksen kasvatin viidettä kertaa urallaan parhaan ulkopelaajan kultaisen räpylän saajaksi.

Körkkö suosittelee jokaista lasta ja nuorta kokeilemaan kansallispeliämme pesäpalloa, joka monipuolisuudessaan tarjoaa loistavan mahdollisuuden oppia muissakin lajeissa tarvittavia taitoja. Körkkö kertoo Keski-Suomen liiton videolla harrastaneensa lapsena monipuolisesti liikuntaa ja eri pallopelejä, mutta lopullinen lajivalinta oli selviö.

– Suosittelen pesistä ehdottomasti, koska syy, miksi itsekin sytyn edelleen tähän lajiin, on monipuolisuus. Tosi paljon erilaiset taidot kehittyvät. Pitää osata juosta, hallita silmä-käsi-koordinaatio, pallon käsittely ja pelinkäsitystaito sekä muut. Nämä ominaisuudet eivät välttämättä ihan kaikissa lajeissa kehity samalla lailla.

– Aloitin pesäpallon pelaamisen 6-vuotiaana. Pelasin muitakin pallopelejä, jalkapalloa ja lentopalloa, tennistäkin jossain vaiheessa ja salibandya. Pesis vei kuitenkin voiton.

Kirittärillä on takanaan menestyksekäs vuosi niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Seurajohtaja ja kakkospelinjohtaja Petri Kaijansinkko vastaanotti vuoden keskisuomalaisen joukkueen palkinnon.

– Yhteisössä pitää olla imua, vetovoimaa ja laadukasta toimintaa. Viimeiset vuodet on saatu junioritoiminta kasvamaan ja kehittymään sille tasolle, kun sen pitää olla tässä vaiheessa. Se kehittyy koko ajan ja meidän Kiri & Kirittäret Juniorit tekee erittäin hyvää työtä. Ilman junnutoimintaa ei ole menestyvää edustusjoukkuetta, mutta toisaalta myöskään ilman menestyvää edustusjoukkuetta ei ole idoleita junnuille. Tämä on kahden suunnan tie, Kaijansinkko painotti Keski-Suomen liiton videolla.

Lajiliiton valintana Keski-Suomessa palkittiin Kirittärien taloudellinen ja urheilullinen menestys.

Keski-Suomen Liikunnan palkintoperustelut

Vuoden keskisuomalainen urheilija: Emma Körkkö

Emma Körkkö pelasi upean uransa parasta pesäpalloa. Tehopistetilaston voitto ja kolmen parhaan joukossa tärkeimmissä tilastoissa oli jotain hyvin poikkeavaa koko naispesiksen lähihistoriassa. Emma oli yksi Kirittärien ratkaisupelaajista matkalla Suomen mestaruutta. Ensimmäisen ulkokenttien Suomen mestaruutensa hän voitti Kirittärien paidassa vuonna 2016. Toisen ja kolmannen mestaruutensa hän voitti Kirittärien kapteenina vuosina 2018 ja 2019. Suomen Pesäpalloliitto valitsi Emma Körkön vuoden 2020 Kultaisen räpylän saajaksi, sekä jo toista kertaa vuoden naispesäpalloilijaksi. Urheilutoimittajain liitto valitsi hänet myös lajinsa parhaaksi ohi kaikkien miespelaajien!

Emma Körkkö, vuoden keskisuomalainen urheilija 2020. Kuva: Keski-Suomen Liikunta

Vuoden keskisuomalainen joukkue: Kirittäret

Kirittäret päätti kautensa häikäisevällä pelillä kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen. Hippoksen täysi katsomo eli 1500 sallittua katsojaa todisti finaalisarjan ylivoimaisinta esitystä, kun Manse ei saanut murrettua Kirittärien tiivistä ulkokenttää. Kirittäret pelasi muutenkin hienon kauden parasta ulkopeliä ratkaisuottelussa voittaessaan Suomen mestaruuden.

Lajiliittojen valinnat (Suomen Pesäpalloliitto): JyPen / Kirittärien taloudellinen ja urheilullinen menestys

Kolmessa vuodessa merkittävästä velkataakasta kärsineen seuran tervehdyttäminen velattomaksi. Unohtamatta erinomaista kilpailullista menestystä Suomen seuratuimmassa naispalloilusarjassa.

Kaikki palkitut Keski-Suomen Liikunnan nettisivuilta!

Keski-Suomen Liikunta ry:n nimeämä palkitsemistyöryhmä valitsee vuosittain vuoden keskisuomalaisen urheilijan sekä palkitsee myös muita urheilun ja liikunnan sektorilla kunnostautuneita henkilöitä sekä urheiluseuroja.

Palkitsemistyöryhmään kuuluvat työryhmän puheenjohtaja Alpo Peltola, Tommi Roimela (sanomalehti Keskisuomalainen), Kalle Pallonen (Yle Jyväskylä), Ari Nummela (KIHU), Petri Hagman (Keljon Viesti), Kari Pirinen (Keski-Suomen liitto), Anna-Leena Sahindal (Keski-Suomen Liikunta), Minna Truphonen (SKI Jyväskylä) ja Janina Mäkinen (Voimisteluliitto). Työryhmän sihteerinä on toiminut Keski-Suomen Liikunnan aluejohtaja Petri Lehtoranta.