Valitse sivu

Lautasen ääreen astelee 35-vuotias Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatti Puhtimäki, joka vuosi sitten puhdisti palkintopöydän pesäpallokauden päätösristeilyllä. Kaksinkertainen Suomen mestari on pudotuspelien arvokkain pelaaja 2018 sekä vuoden pesäpalloilija ja vuoden lukkari 2019.

– Aion ihastuttaa ja vihastuttaa ja tarjota pesäpalloyleisölle voimakkaita tunteita ja fiiliksiä, organisaatiossa pelikentän ulkopuolisiinkin tehtäviin kiinnitettävä Puhtimäki sanoo Manse PP:n nettisivuilla.

Puhtimäen tavoin Joensuun Mailasta siirtyvät Tampereelle Nurmeksen Seppojen kasvatti Lauri Kivinen ja Siilinjärvellä ensimmäiset pesäpallo-oppinsa ammentanut Simo Vainikainen, Superpesiksen vuoden tulokas 2019. Kivinen on kovakätinen koppari ja monipuolinen sisäpelaaja. Vainikainen tunnetaan vahvana etenijänä sekä etukenttäpelaajana.

– Totta kai hieno on fiilis päästä ihan uuteen juttuun mukaan. Tutuista kuvioista Joensuussa on mukava hypätä täysin tuntemattomaan haastamaan itseään, Kivinen kertoo.

– Mansessa on ollut hyvä meininki pesiksen ympärillä jo pitkään ja kirsikkana kakun päälle oli miesten joukkueen vuoden takainen nousu Superpesikseen. Pesis on kaupungissa selvästi kovassa nosteessa ja näin mahdollisuuden hypätä siihen matkaan mukaan, Vainikainen säestää.

Pöytyän Urheilijoiden kasvatti Mikko Pauna on pelannut urallaan 104 superpesisottelua Hyvinkään Tahkossa ja viimeiset kolme kautta Kankaanpään Mailassa.

– Meille on tulossa kova joukkue ensi kesäksi, joten taistelua pelipaikoista tulee olemaan. Tuo asetelma tuo mukavasti kipinää talviharjoittelukaudelle, Pauna tietää.

Pelinjohtaja Matti Iivarinen saa vahvan pelaajiston käyttöönsä. Tässä vaiheessa Manse PP:n sopimuspelaajia ovat Joonas Eirola (2021), Tuomas Jussila (2022), Lauri Kivinen (2022), Taneli Lassila (2022), Leevi Lehto (2022), Konsta Lehtola (2021), Topias Lilja (2022), Juuso Myllyniemi (2021), Juha Niemi (2021), Mikko Pauna (2021), Juha Puhtimäki (2022), Timo Torppa (2022), Tuomas Tuohisaari (2021) ja Simo Vainikainen (2022).

Naisten joukkueelle tärkeitä jatkosopimuksia, Sylvi Pellonperä nuori huippulupaus!

Viimeistään perjantain tiedotuspäivä Tampereella vahvistaa myös Manse PP:n naisten superpesisjoukkueen kuuluvan kauden 2021 ennakkosuosikeihin. SM-hopeaa voittaneesta joukkueesta Kirsi Ala-Lipasti, Sara-Ella Kemppainen, Henna Peltokangas ja Emma Sallinen ovat raapustaneet nimensä vuoden mittaisiin jatkosopimuksiin.

– Tosi hienoa, että näin moni pelaaja jatkaa. Pystymme jatkamaan pelin kehittämistä kuluneen kauden pohjalta, pelinjohtaja Markus Wirzenius iloitsee Manse PP:n tiedotteen mukaan.

Ala-Lipasti nousi päättyneellä kaudella 298 ottelullaan kaikkien aikojen ottelutilaston sijalle 18 ja Manse PP:ssä pelanneiden ykköseksi ohittaen Susanna Kylä-Kausen. Tuleva kausi on Seinäjoen Maila-Jussien kasvatille Superpesiksessä jo uran 15:s. Samassa joukkueessa nuoret tulevaisuuden lupaukset tavoittelevat superpesisdebyyttiään. Lina Olenius ja Ella Reiman siirtyivät Manse PP:n riveihin helsinkiläisestä Roihusta. Nyt joukkoon liittyy Pöytyän Urheilijoiden kasvatti, raumalaisen Feran paidassa B-tyttöjen Suomen mestaruuden 2019 voittanut Sylvi Pellonperä.

– Todella hyvä fiilis. Hienoa päästä Superin rinkiin mukaan ja näinkin tasokkaaseen porukkaan huippujen kanssa treenaamaan. Odotan ehdottomasti innolla. Töitä saa tehdä ja tietysti itsekin pelipaikkaa lähtee tavoittelemaan, mutta tosi kova porukka on, kertoi Pellonperä tunnelmistaan Manse PP:n nettisivuilla.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Mansen uusi pelaaja on Sylvi Pellonperä! Tervetuloa Manseen SyPe! #pesis #mansepp #manseppnsu #tampere #superpesis

Henkilön Manse PP Naisten Superpesis (@manseppnsu) jakama julkaisu

Manse PP:n naisten sopimuspelaajia ovat Anna Ala-Kauhaluoma (2021), Kirsi Ala-Lipasti (2021), Aurora Frantsila (2021), Anna Hemmilä (2021), Virpi Hukka (2021), Sara-Ella Kemppainen (2021), Ida Lähde (2021), Lina Olenius (2022), Sylvi Pellonperä (2021), Henna Peltokangas (2021), Ella Reiman (2022), Emma Sallinen (2021) ja Senni Sallinen (2021). Pelinjohtajana jatkaa Markus Wirzenius.