Valitse sivu

Videohaasto antaa molemmille joukkueille mahdollisuuden haastaa pelituomarin näkemys kotipesäkilvasta yhden kerran ottelun aikana. Mikäli tuomio muuttuu haaston myötä, joukkueella on mahdollisuus käyttää haastoa uudelleen. Muussa tapauksessa joukkue menettää haasto-oikeutensa.

Videohaasto on käytössä seuraavasti:

– Kaikissa miesten Superpesiksen loppuotteluissa
– Kaikissa naisten Superpesiksen loppuotteluissa
– Kaikissa monikameralähetyksinä toteutettavissa miesten Superpesiksen puolivälieräotteluissa sekä välieräotteluissa ja naisten Superpesiksen välieräotteluissa, joissa jatkoonmenijä varmuudella ratkeaa (3. tai 5. ottelut ottelusarjan pituudesta riippuen) – joukkueiden tulee kuitenkin yhdessä sopia videohaastojen käyttömahdollisuudesta ennen ottelun alkua.

Pelituomarilla on aina oikeus ottaa myös itsenäisesti videotarkistukseen pelitilanne, jossa tuomarit eivät ole pystyneet havaitsemaan varmasti kenttätapahtumien kulkua, ja joka tapahtuu ottelun kulun kannalta merkittävässä tilanteessa.