Valitse sivu

MTV tiedotti tiistaina opetus- ja kulttuuriministeriön valmisteleman katsomorajoituksista uutta poliittista linjausta, joka koskisi ulkona järjestettäviä urheilutapahtumia. Jatkossa katsomot voitaisiin jakaa useampaan alle 500 hengen lohkoon ja näin mahdollistaa suuremmat yleisömäärät.

– Odottavalla kannalla tässä tietysti olemme. Huippupesisseuroille päätös olisi merkittävä ja toisi helpotusta talouteen, joka on jo ottanut kovan osuman. Toivomme selkeitä toimintaohjeita tapahtumia varten, jotta pystymme lyhyellä aikajänteellä reagoimaan ja ottamaan turvallisesti maksimaalisen määrän katsojia stadioneille, Pesäpalloliiton myyntijohtaja Jonne Kemppainen toteaa.

Samalla toivoisimme selkeyttä ja selkeämpiä toimintaohjeita viranomaisilta tapahtumien järjestäjille, jos se vain suinkin on mahdollista,

MTV:n tietojen mukaan urheilusta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk) julkistaa uuden linjauksen, kun se on hallituksen sisällä käsitelty. Kansanedustaja Pauli Kiuru (kok) arvioi twiitissään tämän tapahtuvan torstaina.

– Hyvin tyytyväisiä olemme siitä, että asia on ollut aktiivisesti keskustelussa. Olemme saaneet tukea Olympiakomitealta ja tehneet kovasti töitä niin seuratasolla kuin Pesäpalloliitossa onnistuneen ja turvallisen pesäpallokauden toteuttamiseksi, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta sanoo.

– Ilahduttavasti urheilun tilanteeseen on suhtauduttu vakavasti myös eri puolueiden kansanedustajien toimesta. Tämä tuntuu olevan yhteinen asia ja voin vakuuttaa, ettei urheilutapahtumien vastuullisesta järjestämisestä Suomessa tarvitse olla huolissaan – seurat ovat sen suhteen ammattilaisia ja tekevät varmasti kaikkensa, Pitkäranta huomauttaa.

Pesäpalloliitto seuraa prosessin etenemistä ja välittää tietoa mahdollisesta uudesta linjauksesta torstaina.