Valitse sivu

Ala-Kauhaluoma nousi ryminällä parrasvaloihin viime vuonna. Heti superpesisdebyytissä syntyivät uran ensimmäiset tehopisteet, ja ensimmäinen kunnari osui sopivasti Ruudun monikameralähetykseen 27.6.2018.


Anna Ala-Kauhaluoma säväytti heti superpesisdebyytissään viime kaudella.

Marja Solakivi (o.s. Lehmusto) pelasi 15-vuotiaana naisten Itä-Länsi-ottelussa Hyvinkäällä 1965. 16-vuotiaina ovat edellisen kerran pelanneet naisten Itä-Länsi-ottelussa Sirpa Pollari 2001 ja Riikka Nieminen (nyk. Sallinen) 1989. Kaudella 1985 jo vuotta aiemmin Liitto-Lehdistöön valittu Ikaalisten Tarmon Minna Vienola (o.s. Marjamäki) sai kutsun Lännen joukkueeseen.

Emmi Viitala pelaa yhdeksännen Itä-Läntensä

Ala-Kauhaluoma saa seurakseen neljä muuta ensikertalaista Idän joukkueeseen. Siri Eskola, Ida Lähde, Jutta Myllyniemi ja Emmi Särkioja saavat kunnian toteuttaa yhden pesäpalloilijan suurista unelmista. Lännen joukkueessa ensikertalaisia ovat Kaisaleena Rautakorpi ja jo 11. superpesiskauttaan Porissa pelaava Milla Jakonen.

Kokemusta joukkueissa edustavat Idällä seitsemän Itä-Lännen Emma Körkkö Kirittäristä Jyväskylästä ja Lännellä yhdeksän Itä-Lännen Emmi Viitala Lapuan Virkiästä. Vuoden pesäpalloilijoista arvo-ottelussa nähdään Körkön (2016) ja Viitalan (2012) lisäksi Lännellä porilaisen Pesäkarhujen Susanne Ojaniemi (2017) ja Idällä Kirittärien Virpi Hukka (2018).

Yleisön äänin Itä-Länteen valittu Emilia Itävalo (vas.) palkittiin kentän parhaana viime vuonna. Emmi Viitala, kautta aikain etenijätilaston kutonen, pelaa Seinäjoella yhdeksännen Itä-Läntensä. Kuva: Lassi Karvonen

Yhden kauden lyötyjen ennätyksen (9+86) viime vuonna takonut Virkiän Janette Lepistö pelaa kuudetta kertaa peräjälkeen naisten Itä-Länsi-ottelun. Superpesis-debyyttinsä jälkeen Lepistö on ollut mukana kaikissa mahdollisissa arvo-otteluissa, kuudesti Itä-Lännessä ja kolmesti Liitto-Lehdistö-ottelussa.

Senni Korhonen ja Tinja Töyrylä kolmanteen B-tyttöjen Itä-Länteen

Seinäjoen Itä-Länsi-tapahtumassa naisten päivän lauantain avaa B-tyttöjen 43. Itä-Länsi-ottelu kello 10. Mukana on useita Superpesiksestä tuttuja kasvoja, kuten Suomen mestarit Senni Korhonen tamperelaisesta Manse PP:stä 2017 ja Venla Karttunen Kirittäristä Jyväskylästä 2018.

Senni Korhoselle B-tyttöjen Itä-Länsi-valinta on jo uran kolmas, samoin viime vuonna Joensuussa kentän parhaaksi valitulle raumalaisen Feran Tinja Töyrylälle.

Tyttöjen Superpesiksen alkukauden kärkijoukkue Roihu Helsingistä saa kaksi edustajaansa B-tyttöjen Itä-Länteen. Ella Reiman on seuran oma kasvatti ja Lina Olenius on siirtynyt seuraan Järvenpäästä.

Itä-Länsi-joukkueet 2019

Miesten Itä-Länsi-joukkueet 2019 (pdf)

Naisten Itä-Länsi-joukkueet 2019 (pdf)

A-poikien Itä-Länsi-joukkueet 2019 (pdf)

B-tyttöjen Itä-Länsi-joukkueet 2019 (pdf)

B-poikien Itä-Länsi-joukkueet 2019 (pdf)

Päivitetty 14.6. kello 13.45: Lisätty 16-vuotiaana naisten Itä-Lännessä pelanneiden listaan Sirpa Pollari.