Valitse sivu

Uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut Emma Sallinen jatkaa superpesisuraansa jyväskyläläisen Kirittärien paidassa. Viinijärven Urheilijoiden kasvatti allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

Sallinen äityi pudotuspelien aikana elämänsä lyöntivireeseen, kun kumura löysi loppukaudesta tiensä väliin todella kovalla prosentilla.

– Pudotuspelien aikana ympärilläni pyörinyt häly oli uusi kokemus ja koen, että se auttoi terävöittämään olennaiseen keskittymistä. Tilastomerkinnöillä ei ole mitään merkitystä siinä vaiheessa, kun kauden jälkeen saa kultaa kaulaan. Ensi kaudella lähden hakemaan tasaisempaa, mutta silti nousujohteista peliä.

Mennyt kausi sisälsi hankalammankin ajanjaksonsa. Sallisen lyönti oli kateissa keskikesällä ja sitä haettiin kohdilleen pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljasen ”kumurakoulussa”. Kova harjoittelu toi tulosta ja Sallinen nousi joukkueensa ykköskotiuttajaksi pudotuspeleissä sekä koko sarjan tilaston kolmoseksi.

– Olen kova harjoittelemaan ja tiedän, että Jyväskylässä on tarjolla minulle parhaat olosuhteet yhdistää muu elämä ja urheilu. Viimeistelen opintojani Jyväskylän yliopistossa ja työtkin ovat pitkälti Keski-Suomessa. Joukkue näyttäisi pysyvän pitkälti samanlaisena ja tutkaparini Virpi Hukan sopimus oli viimeinen niitti, että haluan edustaa Kirittäriä myös tulevalla kaudella.

Seurajohtaja Petri Kaijansinkko kehuu sisäpelitehojen lisäksi Sallisen eteenpäinmenoa ulkopelissä.

– Nousujohteisen sisäpelin lisäksi hänen ulkopelinsä etukentällä kehittyi kauden aikana ja oli esimerkiksi loppuotteluissa lähes virheetöntä.

Aiheesta lisää

Kirittärien kotisivut