Valitse sivu

Superpesisuransa 18 ensimmäistä kautta (1999-2016) Hyvinkään Tahkoa edustanut Juha Korhonen tekee paluun kasvattajaseuraansa. Takana on kahden vuoden visiitti Kouvolaan ja sisäpelitehoin mitattuna uran vahvin kausi henkilökohtaisella tasolla. 4+127 lyötyä on kautta aikain toiseksi kovin yhden kauden noteeraus Superpesiksessä, vain lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpää ylsi edelle (5+134 lyötyä).

Juha Korhonen on omaan tekemiseensä tyytyväinen, vaikka Kouvolan Pallonlyöjien kaudesta jäi puuttumaan kirsikka kakun päältä.

– Olen kauteeni kokonaisuudessa tyytyväinen, vaikka se pettymykseen päättyikin. En ole vielä kovin suuria analyysejä kaudesta tehnyt, mutta nopeasti ajateltuna pystyin pelaamaan tasaisen kauden ilman suurempia aallon pohjia. Mielestäni kehityin yksittäisten juoksujen lyömisessä ja pystyin sitä kautta auttamaan joukkuetta entistä enemmän.

Kokenut tähtipelaaja valmistautuu 21. kauteensa Superpesiksessä. Kunnaritilaston ykkösnimi (81 kunnaria) on vuoden pesäpalloilija ja tehopelaaja kaudelta 2012, kolminkertainen kärkilyöntitilaston voittaja sekä Suomen mestari Tahkon paidassa 2007. Miesten Itä-Länsi-ottelussa Korhonen on pelannut 11 kertaa.

– Kaksi vuotta sitten, kun Kouvolaan lähdin, oli lähtö tunteikas ja haikea. Jo silloin sanoin, että toivottavasti jonain päivänä saan vielä mahdollisuuden pelata kasvattajaseuran paidassa. Olen siis onnekas, että omat ja Tahkon intressit vielä kohtasivat.

Hyvinkään Tahkon joukkue saa Korhosen myötä lisää kaivattua tulivoimaa kotiutusosastolleen.

– ”Kore” tuo monipuolisuudellaan paljon vaihtoehtoja kotiuttamiseen. Löytyy hyviä vapaita lyöntejä loistavien merkattujen lyöntien lisäksi. Koren kautta saadaan enemmän merkkaamattomia juoksuja, jotka jäivät viime kaudella liian vähälle. Kore tuo mukanaan myös kokemusta ja siksi Koren merkitys on joukkueelle enemmän kuin pelkästään lyödyt juoksut, pelinjohtaja Iiro Haimi kiittelee.

Aiheesta lisää

Hyvinkään Tahkon kotisivut