Valitse sivu

Kotijoukkueet olivat vahvoja Ykköspesiksen viidensissä välieräotteluissa. Miesten puolella Manse PP Tampereelta nousi superpesiskarsintaan oltuaan tappiolla jo voitoin 0-2 kuopiolaista Puijon Pesistä vastaan. Naisten Ykköspesiksessä sarjanousijoiden mittelön käänsi edukseen Pöytyän Urheilijat, joka kukisti ratkaisuottelussa kotikentällään Joensuun Mailan 2-0 (6-2, 7-2).

Kotiedun superpesiskarsintaan saa ainoana ykköspesisjoukkueena Siilinjärven Pesis. Miesten Ykköspesiksen runkosarjan kakkonen pudotti Vähänkyrön Viestin jatkosta suoraan voitoin 3-0, joten lepoaikaakin siunaantui viikon verran. Vastaan asettuu superpesiskarsinnassa Haminan Palloilijat.

– Runkosarjan ja välieräsarjan voitot eivät enää merkkaa mitään, mutta meidän pitää ottaa sieltä hyvät asiat mukaan karsintoihin. Joukkueella on näistä peleistä kokemusta aiemmilta vuosilta, Siilinjärven pelinjohtaja Perttu Westersund muistuttaa.

Laajemmalla rintamalla onnistunut Manse PP voitti Puijon Pesiksen viidennessä kohtaamisessa 2-0 (7-5, 2-1) 1019 kotikatsojan edessä ja kohtaa superpesiskarsinnassa Alajärven Ankkurit. Superpesispaikan kaudelle 2019 saavuttaa kolmella voitolla.

Pöytyän Urheilijoiden miehet ylsivät vuosi sitten superpesiskarsintaan. Nyt on seuran naisten vuoro tavoitella nousua Superpesikseen, kun ainoana kantona kaskessa on enää Lappajärven Veikot. Joka tapauksessa Pöytyä on jo saavuttanut seurahistoriansa parhaan sijoituksen naisten pesäpallossa. Superpesikseen kaudelle 2019 yltää kolmella voitolla.

Aiheesta lisää

Miesten superpesiskarsinnan otteluohjelma

Naisten superpesiskarsinnan otteluohjelma

YouTube: Pöytyä-Joensuu, 5. välieräottelu

Siilinjärven Pesiksen kotisivut

Manse PP nousi sillasta superpesiskarsintaan

Miesten Superpesiksessä selvillä kolme välieräjoukkuetta