Valitse sivu

Tunteet kuohahtivat Haminan Vallikentällä, kun Haminan Palloilijat ja Siilinjärven Pesis iskivät yhteen miesten superpesiskarsinnan ottelussa keskiviikkona.

Kakkospesäkilvan jälkimainingeissa pelituomari Joona Tervonen näytti kotijoukkueen Juha Toikalle punaista korttia pelirangaistuksen merkiksi törkeästä provosoinnista ja Simo Vanhalalle keltaista korttia provosoinnista. Samasta tilanteesta Siilinjärven pelinjohtajalle Perttu Westersundille tuomittiin pelirangaistus lievästä fyysisen koskemattomuuden loukkaamisesta.

Pelirangaistus tarkoittaa ulosajoa kyseisestä ottelusta ja yhtä varoituspistettä.

Tapahtumista ei ole tehty tutkintapyyntöä. Kurinpitopäällikkö Kimmo Suomisen saaman selvityksen mukaan tuomari on tuominnut ja toiminut pelisääntöjen 50 §:n mukaisesti harkintavaltaansa käyttäen ja sen rajoissa. Kurinpitopäällikön näkemyksen mukaan tapahtumat eivät anna aihetta käynnistää kurinpitomenettelyä eikä tarvetta lisärangaistusten määräämiselle ole.

Kaikki kolme henkilöä ovat siis joukkueidensa käytettävissä seuraavassa ottelussa, kun kenelläkään heistä ei ole alla varoituspisteitä. Kurinpitomääräysten mukaan pelaajien rangaistuspisteet nollautuvat Superpesiksen ja miesten Ykköspesiksen runkosarjan päätyttyä niiden pelaajien osalta, joilla on Superpesiksessä ja miesten Ykköspesiksessä saatuja varoituspisteitä jäljellä.

​Siilinjärven Pesis ja Haminan Palloilijat kohtaavat kolmannessa superpesiskarsinnan ottelussa Siilinjärvellä lauantaina 1.9. kello 16. Otteluvoitot ovat tasan 1-1. Superpesispaikka on katkolla jommallekummalle joukkueista Haminassa sunnuntaina kello 15.