Valitse sivu

– Pääasia on, että likat nauttivat ja että oli rento ja hyvä fiilis. Pelaajat osasivat nauttia arvo-ottelun glooriasta, kiitteli voittaneen Lännen B-tyttöjen pelinjohtaja Joni Järvinen. Näin todella kävi. Sekä Idän että Lännen B-tytöt esittivät iloista peliä, jonka tunnelma ja fiilis välittyivät 1062 katsojalle Joensuun Kerubi Stadionilla. Länsi uusi lopulta viimevuotisen voittonsa supervuorossa 1-2 (2-3, 2-0, 0-1).

Aamupäivän otteluun kannatti saapua hyvissä ajoin paikalle. Itä rynnisti heti ensimmäisessä sisävuorossaan kahden juoksun karkumatkalle, mutta Lännen vastaus tuli nopeasti. Tinja Töyrylä löi kavennusjuoksun ja toinen raumalaislähtöinen pelaaja, nykyään tamperelaista Manse PP:tä edustava Henna Suominen yllätti kopparit kahden juoksun arvoisesti. Jakson loppunumerot kirjattiin ensimmäisen vuoroparin juoksuilla Lännelle 2-3.

Toisellakin jaksolla ratkaisut nähtiin heti alkuun. Itä torjui Lännen avausvuoron kotiutusyritykset ja vastasi tasoittavallaan. Mari Kemppainen ja Hanna Toivanen löivät jakson loppunumeroiksi 2-0.

Ottelun voitto ratkaistiin supervuorossa. Länsi rakensi palottoman ajolähtötilanteen, mutta kaksi ensimmäistä yritystä epäonnistuivat. Ratkaisijan roolin otti kentän parhaana palkittu Töyrylä, joka iski vastustamattomasti kolmossaumaan ja Roosa Hussa kirmasi kolmoselta kotiin. Itä sai tasoittavallaan kolmostilanteen, mutta Hanna Toivasen ratkaisuyritys jäi etupelaajalle kopiksi ja tyhjensi kentän.

– Kerran meni siihen, mihin pitikin, hymyili Töyrylä ottelun jälkeen.

– Ihan hyviä onnistumisia tuli itseltä, muuten peruspeliä. Sen hirveämpiä erilaisuuksia ei tarvittu kuin sarjapeleihinkään. Kiva oli pelata, Töyrylä jatkoi.

Idän onnistujiin lukeutui Oulun Lipottarien Iida Tossavainen.

– Tosi hyvältä tuntuu, mahtava homma. Vähän oli jännitystä, mutta itsevarmoilla otteilla mentiin.

Kokonaisuutena yleisölle tarjoiltiin hyvätasoinen ottelu, jossa onnistumisia nähtiin niin sisällä kuin ulkona.

– Mukavahan se on voittaa, oli peli mikä tahansa. Aika tasaista oli – kolmostilanteet tasan, juoksumäärätkin tasan. Pienestä se on kiinni, millä tavalla se kallistuu, Lännen pelinjohtaja Järvinen kiteytti.

Idän virkaveli Erno Tuomainen ei sen enempää harmitellut, vaan kiitteli ottelun tunnelmaa.

– Hauskaa meillä oli. Nauttiminen ja ilo olivat sanoja, joita lähdimme toteuttamaan. Kai me siinä onnistuttiin, Tuomainen päätti.

Itä-Länsi-tapahtuma jatkuu parhaillaan naisten arvo-ottelulla. Sunnuntaina ovat estradilla B-pojat kello 11 ja miehet kello 16. Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi.

Kerubi Stadion, Joensuu, 30.6.2018
B-tytöt
Itä – Länsi 1-2 (2-3, 2-0, 0-1)

Itä: Ella Korpela 0/1, Iida Tossavainen 0/1, Sara-Ella Kemppainen 0/1, Roosa Lappalainen 1/0, Mari Kemppainen 2/0, Aino Vapaavuori 0/1, Hanna Toivanen 1/0.
Palkitut: I Iida Tossavainen, II Johanna Karjanlahti.

Länsi: Anni Heikkilä 0/1, Roosa Hussa 0/2, Tinja Töyrylä 2/1, Henna Suominen 2/0
Palkitut: I Roosa Hussa, II Henna Suominen, Kentän paras Tinja Töyrylä

Tuomarit: Kalle Hämäläinen ja Ada Rothström

Yleisöä: 1062