Valitse sivu

Pesäpallon lajivalmentajatutkinnon 11. kurssi innosti osallistujia valtavasti. Palautteissa nousivat päällimmäisinä esiin oman tietämyksen, osaamisen ja itseluottamuksen kartuttaminen, huippuluokan luennoitsijat, hedelmälliset keskustelut kollegoiden kanssa sekä kontaktiverkoston laajentuminen. Kurssin lopputöitä on päivitetty koulutustoiminnan sivuille.

Neljästä lähijaksosta kolme pidettiin Vuokatissa ja yksi Kuortaneella. Kurssilta valmistui yhteensä 12 valmentajaa. Kurssin priimus, Loimaan Palloilijoiden Jussi-Pekka Niittymäki kiitteli vuolaasti lajivalmentajatutkinnon sisältöjä ja ryhmän yhteishenkeä, vaikka Suomenmaa tulikin tutuksi pitkillä ajomatkoilla.

– Kannatti lähteä ajelemaan 600 kilometriä pitkiin viikonloppuihin, missään vaiheessa aika ei tullut pitkäksi. Kurssi antoi paljon eväitä valmennukseen ja pelinjohtoon. Lisäksi kurssilta sai uskonvahvistusta omaan tekemiseen ja uusia kontakteja ympäri Suomen.

– Kurssin vetäjät ja vierailevat luennoitsijat olivat priimaa. Suosittelen kurssia jatkossa lämpimästi kaikille.

Lukkaripelaaminen oli yksi kurssin painopistealueista. Parhaina palkituista lopputöistä Riku Tolonen pureutui lukkaripelaamiseen kakkostilanteessa tarkastellen Janne Heimosen ja Henri Itävalon pelityylejä sisäpelin vaikeuttamisen näkökulmasta. Antti Kuusiston palkitussa lopputyössä ovat keskiössä alueellisen pelaajapolun strategiset valinnat, esimerkkeinä Pirkanmaan ja Keski-Suomen mallit.

– Lopputyöt olivat perusteellisesti tehtyjä, ne kannattaa lukea. Oli hienoa, että laatua löytyi esimerkiksi huoltavasta harjoittelusta lukkaripeliin ja seuran johtokunnan rakenteesta alueellisen strategian luomiseen, kurssilla kouluttajana toiminut Perttu Hautala kiittelee.

Osaamisen lisäksi motivaatio ja innostus huokuivat koulutettavien tekemisestä.

– Innostunut porukka ja onnistunut kurssi. Kun mukana ovat innostuneet valmentajat, osaaminen jalkautuu seuroihin. Osallistujajoukossa on osaamista erityisesti juniori- ja aikuisvalmennuksesta sekä seuran johdosta, pääkouluttaja Mikko Kuosmanen toteaa.

– Lisämausteita kurssiin toivat teemakoulutukset aiheina lukkarivalmennus, johtaminen, lajitehokkuus ja taktiikka, Hautala lisää.

Kurssin lopputöihin pääsee vapaasti tutustumaan koulutustoiminnan sivuilla. Lukkaritoiminnasta ilmestyy vielä myöhemmin Veli-Pekka Stillin ja Perttu Westersundin lopputyö, jossa paneudutaan syötön korkeuden vaikutukseen juoksun onnistumiseen.

Seuraava lajivalmentajatutkinnon kurssi PLVT 12 on tarkoitus käynnistää syksyllä.

Aiheesta lisää

PLVT:n lopputyöt

Mikko Kuosmanen
mikko.kuosmanen(ät)pp1.inet.fi
040 035 0821

Perttu Hautala
perttu.hautala(ät)pesis.fi
040 562 4846