Valitse sivu

Puurtilan Kisa-Pojat Varkaudesta oli viimeksi edustettuna ykköspesistasolla kausina 1997-1999. Nyt pesäpallon toiseksi korkein sarjataso tekee paluun Varkauteen hienoimmalla mahdollisella tavalla, kun sarjan tähtipelaajat kohtaavat miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelussa Kämärin stadionilla torstaina 28.6.2018. Tapahtuma on osa Puurtilan Kisa-Poikien 70-vuotisjuhlallisuuksia.

Juhannuksen jälkeen pesäpallon ystäville on tarjolla todellinen arvo-otteluviikko. Miesten Ykköspesiksen arvo-ottelua seuraa viiden huippuottelun Itä-Länsi-viikonloppu Joensuussa 29.6.-1.7.

– Tapahtumat nousevat esiin ja tuovat lisäväriä sarjakauden keskelle. Ykköspesis on upea sarja, jonka kiinnostavuudesta, imagosta ja brändistä Pesäpalloliitto haluaa pitää hyvää huolta yhdessä seurojen kanssa. Ykköspesiksen seuroilla ja pelaajilla on yhteinen tavoite, nousta lajin terävimmälle huipulle. Nyt sarjan tähtipelaajat saavat erityisen paikan näyttää parasta osaamistaan, Pesäpalloliiton tapahtumapäällikkö Sanna Regwan toteaa.

Varkaus on perinteinen pesäpallokaupunki. Viime vuosina Puurtilan Kisa-Poikien toiminta on keskittynyt kasvattajaseuran tehtäviin sekä harrastusmahdollisuuksien tarjoamiseen lapsille ja nuorille. Samalla seura on profiloitunut laadukkaiden tapahtumien järjestäjänä alkaen seitsemästä valtakunnallisesta nuorten leiristä jatkuen ikämiesturnauksiin.

– Varkaudessa on järjestetty useita laadukkaita tapahtumia hyvässä yhteistyössä kaupungin ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Ykköspesiksen Itä-Länsi jatkaa upealla tavalla tätä perinnettä ja tarjoaa kaupunkilaisille hienon mahdollisuuden nähdä huippupesäpalloa perinteikkäällä Kämärin kentällä, Regwan toteaa.

70-vuotiaan Puurtilan Kisa-Poikien menestysvuodet osuvat 1960-luvun puoliväliin, jolloin seura juhli kahdesti SM-hopeaa 1964-1965. Kämärin kentän yhä voimassaolevaksi yleisöäänestykseksi kirjattiin 4174 katsojaa ottelusta Sotkamon Jymyä vastaan 22.9.1963. Liitto-Lehdistö-ottelua seura isännöi 1964. Lisäksi Varkaudessa on pelattu A-poikien Itä-Länsi-ottelu 1966, viimeisen miesten Maakunta-Cupin loppuottelu 1968 sekä B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelut 1982-1983.

– Seuran juhlavuosi saa arvoisensa tähtihetken, kun 70-vuotiaan Puurtilan Kisa-Poikien juhlaottelu pelataan luonnonkauniilla Kämärin pesiskentällä. Haluamme rakentaa hienot puitteet ja hienon pesäpallojuhlan niin joukkueille kuin katsojille, puheenjohtaja Markko Rothström Puurtilan Kisa-Pojista vakuuttaa.

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelu on pelattu historian saatossa seitsemän kertaa, viimeksi Haminassa kolmesti 2014-2016. Länsi on vienyt otteluista nimiinsä peräti kuusi. Idän toistaiseksi ainoa voitto on Haminasta kaudelta 2015.

– Siinä on kotiyleisölle haaste samoin kuin Kuopion ja Siilinjärven suuntaan. Eiköhän ole aika palauttaa valtikka Itään, Rothström päättää.

Aiheesta lisää

Puurtilan Kisa-Poikien kotisivut