Valitse sivu

Miesten superpesisvuosi 2018 pyörähtää käyntiin Joensuussa 4. helmikuuta, kun Joensuun Maila ja Kiteen Pallo -90 avaavat Halli-SM-turnauksen Pohjois-Karjalan paikallisottelulla. Luvassa on useita muitakin helmiä, kuten Alajärven Ankkureiden ja Vimpelin Vedon Järviseudun paikallisderby Alajärvellä uudessa ylipainehallissa. Mestaruus ja SM-mitalit ratkaistaan Imatran lopputurnauksessa 17.-18.3.2018.

Miesten Halli-SM-turnaukseen osallistuvat kaikki 14 superpesisjoukkuetta. Neljän alkulohkon voittajat etenevät Imatran lopputurnaukseen, jossa pelataan välierät lauantaina 17.3. ja mitaliottelut 18.3.

Halli-SM:ää upouudessa hallissa Alajärvellä

Pesäpalloilijoiden olosuhteet ovat parantuneet Alajärvellä merkittävästi uuden ylipainehallin myötä. Kaupunki sai hankkeelleen vahvan tuen paikalliselta Ely-keskukselta sekä EU-hankerahaa maaseudun palvelujen ja kylien kehittämiseksi. Lopusta pitivät huolen aktiiviset vapaaehtoiset, jotka uurastivat hallin eteen jopa yli 1200 talkootyötuntia.

– Budjetin ylärajaksi asetettiin miljoona euroa. Vähän jouduimme hallia kaventamaan, kun emme halunneet lähteä valaistuksesta tinkimään. Lopputulos on erittäin hyvä, kiittelee Alajärven Ankkureiden toiminnanjohtaja Mika Peräkangas.

– Paloviranomaiset ovat määritelleet hallin maksimi-henkilömääräksi 250 yhdellä kertaa. Tila voidaan jakaa verkoilla kolmeen osaan ja halliotteluita varten asennamme siirrettävät verkot suojaamaan katsojia.

Hallihanke on historiallinen, sillä koskaan aiemmin pesäpallon hiekkatekonurmea ei ole asennettu sisätiloihin. Ankkureiden superpesisjoukkue pääsi testaamaan parantuneet harjoitteluolosuhteet tuoreeltaan.

– Ainakin Mikkolanahon Sami tuntui kovasti olevan tyytyväinen. Halliin mahtuu täysimittainen miesten kenttä, joten joukkue pääsee treenaamaan ulkopeliä kunnolla ja lyömään. Sosiaalitilat ovat toistaiseksi yleisurheilukentällä 100 metrin päässä, mutta hallin omat tilat ovat valmistumassa, Peräkangas kertoo.

Hallin avajaisia oli paikan päällä juhlistamassa peräti 600 uteliasta. Muillekin järjestyy mahdollisuus testata uusia harjoitteluolosuhteita, sillä vapaita vuoroja on saatavissa vielä tälle talvikaudelle.

Vimpelin Veto puolustaa hallimestaruuttaan

Vimpelin Veto juhli tuplaa 2016 ja 2017 eli Suomen mestaruutta sekä hallissa että kesäkaudella. Hallissa loppuotteluvastustajana oli molemmilla kerroilla Joensuun Maila, joka voitti puolestaan Halli-SM-kultaa 2014 ja 2015.

Yllätyksiäkin on ajoittain nähty. Hallissa Suomen mestareiksi yltäneet Kankaanpään Maila 2012 ja Kiteen Pallo -90 2008 jäivät kesäkaudella pudotuspelien ulkopuolelle.

Halli-SM-turnauksessa 2018 pelataan yksinkertainen sarja neljässä alkulohkossa, joiden voittajat jatkavat neljän parhaan lopputurnaukseen Imatralle. Alkulohko-otteluita pelataan Alajärvellä, Imatralla, Joensuussa, Oulussa ja Seinäjoella.

Aiheesta lisää

Miesten Halli-SM-pelipäivät ja -lohkojaot

Asiaa Alajärven ylipainehallista Yle Pohjanmaan lähetyksessä

Torstai-lehden uutinen ylipainehallista

Alajärven ylipainehallin käyttövuorojen haku

Kuvia uudesta ylipainehallista Alajärven Ankkureiden sivuilla