Valitse sivu

Sarjanousija Oulun Lipottaret esiintyi ennakkoluulottomasti seurahistoriansa ensimmäisellä pääsarjakaudella ja eteni runkosarjan seitsemänneltä sijalta pudotuspeleihin. Vielä tällä kertaa Lapuan Virkiä otti tylysti jatkopaikan voitoin 3-0. Syksyllä joukkueen syömähampaista Ella Korpela matkasi Kirittärien riveihin Jyväskylään ja Emilia Linna Pesäkarhuihin Poriin. Silti Lipottaret on yhä iskussa. Tulevaisuutta rakennetaan pitkälti Pohjois-Suomen kasvattien kautta ja tavoitteet on asetettu korkealle.

Kempeleen Kirin miesten pelinjohtajaksi siirtyneen Antti Vihtkarin korvaa viuhkassa Seppo Salmela, joka saa avukseen valmennukseen Juha Luhtavaaran ja Teijo Koivun.

– Meillä on ajatuksena olla kahden vuoden päästä mitaleilla, mutta tietysti keskitymme seuraavaan kauteen ja haluamme pelata heti hyvin, Salmela sanoo Oulu-lehdelle.

Oulun Lippo Juniorien kasvatteja joukkueessa ovat Sara Kinnunen, Elina Kärsämä, Linnea Laatikainen, Eveliina Lämsä, Katrina Määttälä, Iida Tossavainen ja Roosa Törmänen. Heidän lisäkseen pohjoissuomalaiseen pesäpallokulttuuriin ovat kasvaneet Siri Eskola (kasvattajaseura Kiimingin Urheilijat), Eveliina Hildén (Pattijoen Urheilijat, Raahe), Anna Hemmilä (Kempeleen Kiri) ja Jenina Säkkinen (Raahe).

Kuusankosken Puhdin kasvatti Nea Linden ja porilaislähtöinen, naisten Itä-Länteenkin valittu Juulia Salonen ovat sopeutuneet Lipottarien joukkueeseen hienosti. Uutena kasvona oululaisyleisölle esitellään kaksi B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelua pelannut Inka Ronkainen. Vuokatin Vedon kasvatti pelasi päättyneen kauden Kajaanin Pallokerhon superpesisjoukkueessa.

Yhteistyö Ylivieskan Kuulan ykköspesisjoukkueen kanssa saa jatkoa ja takaa mielekkäitä mahdollisuuksia suunnitella peluutusta. Lipottarilla on nyt 14 sopimuspelaajaa.

– Kaksi Itä-Länsi-pelaajaa meni, mutta näistä voi kasvaa sitten uusia, pelinjohtaja Salmela tuumii Oulu-lehden haastattelussa.

Aiheesta lisää

Oulu-lehti: ”Uusiutunut Lipottaret kaipaa yleisön tukea”