Valitse sivu

Varsinais-Suomen pesäpalloväki juhlii parhaillaan kauden päättäjäisiään risteilyllä Turusta Tukholmaan. Alueen parhaana miespelaajana palkittiin Pöytyän Urheilijoiden Mikko Pauna, naispelaajana Mynämäen Vesan Roosa Luoma ja tuomarina Matias Laukkanen Turusta. Valtakunnalliselle pesäpallokauden päätösristeilylle lähdetään Helsingistä viikon päästä lauantaina 7.10. – viralliset matkapaketit myy Matkapojat.

Pöytyän Urheilijat vastasi vuoden pesisteosta yltäen miesten Ykköspesiksestä aina superpesiskarsintaan asti. Kankaanpään Mailan superpesisjoukkueeseen siirtyvä Pauna kuului joukkueensa avainpelaajiin ja voitti etenijätilaston kautta aikain ennätyslukemalla 70 tuotua.

Pesäpallon edistäjänä palkittiin Turun kaupunki, joka myötävaikutti vahvasti kunniateon ansainneiden valtakunnallisen Suurleirin ja World Cup -turnauksen onnistumisiin.

Varsinais-Suomen Pesis huomioi palkintogaalassaan näyttävästi nuoret. Vuoden C-tyttöjuniorina palkittiin Pöytyän Sylvi Pellonperä ja C-poikajuniorina Jokioisten Koetuksen Tomi Lehtonen. Palkittuina juniorivetäjinä ansioituivat Laitilan Jyskeen Hanna Kilpi ja Jokioisten Ari Kenttäaho. Parhaat nuorisotuomarit, Suvi-Maria Sirola Naantalista ja Lauri Saarni Kaarinasta, niittivät mainetta valtakunnallisestikin. Seura-aktiiviksi arvostettiin Merimaskun Ahdon Racel Sirola ja vuoden läpilyönnistä vastasi Jokioisten Koetus.

Varsinais-Suomen palkitut 2017

C-poikajuniori: Tomi Lehtonen, Jokioisten Koetus
C-tyttöjuniori: Sylvi Pellonperä, Pöytyän Urheilijat
Juniorivetäjä: Hanna Kilpi, Laitilan Jyske
Juniorivetäjä: Ari Kenttäaho, Jokioisten Koetus
Seura-aktiivi: Racel Sirola, Merimaskun Ahto
Nuorisotuomari, tyttö: Suvi-Maria Sirola, Naantali
Nuorisotuomari, poika: Lauri Saarni, Kaarina
Tuomari: Matias Laukkanen, Turku
Pesäpallon edistäjä: Turun kaupunki
Kunniateko: Suurleiri ja World Cup
Läpilyönti: Jokioisten Koetus
Pesisteko: Pöytyän Urheilijat
Naispelaaja: Roosa Luoma, Mynämäen Vesa
Miespelaaja: Mikko Pauna, Pöytyän Urheilijat

Aiheesta lisää

Varsinais-Suomen Pesiksen kotisivut

Paunalle Ykköspesiksen tuotujen ennätys

Muutamia paikkoja jäljellä pesäpallokauden päätösristeilylle 7.-8.10.