Valitse sivu

Supertähdet-sarjan seitsemännessä jaksossa vietetään pesäpallolegenda Toni Kohosen päivää. Luvassa on avointa tilitystä vaikeista hetkistä uralla sekä syntymäpäiväyllätyksiä sankarin kunniaksi.

Samainen päivä on sattumalta myös Tonin syntymäpäivä. Supertähdet ovatkin järjestäneet hänelle ikimuistoisen yllätyksen. Heti päivänsä aluksi Toni jakaa supertähdille omat pesäpallomailat ja aloittaa ohjeistuksen niiden teippaamisesta. Teemu Selänne kuitenkin keskeyttää ohjelmanumeron heti alkuunsa. Tärkeän päivän kunniaksi supertähdet nimittäin vievät Tonin maailman korkeimmalla sijaitsevaan huvipuistolaitteeseen Stratosphere-hotellin katolle. Hurja Big Shot yltää jopa 329 metriin, eivätkä Teemu tai Minea Blomqvist innostu adrenaliiniryöpystä korkeuksissa.

– Ei tässä mistään rohkeudesta ole kyse, vaan joillain varmaan vain on itsesuojeluvaisto kovempi, härveleiden kyytiin uskaltautuva Matti Nykänen naurahtaa.

Tulevan sunnuntain jaksossa Toni Kohonen kertoo myös peliuransa arimmista ja vaikeimmista tilanteista. Yksi näistä on peli, jossa hän laski tahallaan kolme palloa läpi. Tämän seurauksena Kohonen sai potkut joukkueesta.

– Sitä ei olisi tarvinnut tehdä, ihan rehellisesti. Se oli vähän joukkueen pettämistä. Siitä ei tiennyt kukaan muu kuin minä, Toni kertoo.

– Se oli vähän näpäytys valmennukseen ja pelijohtoon. Sopimukset oli tehty ja sitten vedettiin matto jalkojen alta. Sitten lähdettiin Ouluun pelaamaan, Toni selventää.

– Mutta jos en olisi saanut niitä potkuja, niin en olisi niin hyvä kuin olen nyt, Toni toteaa.

Supertähdet intoutuvat keskustelemaan myös siitä, vievätkö he töitä kotiin. Porukassa on asiasta hyvinkin erilaisia mielipiteitä.

– Se mitä kentällä on, se jää kentälle. Jos pelistä pitää keskustella, niin soitan Kiteen suuntaan (hyvälle ystävälleni, huippupesäpalloilija Sami Partaselle), Toni kertoo.

Hänen mielestään kotona panostetaan perheeseen ja eletään rennommin kuin kentällä. Eva Wahlströmiä tämä ajatus jää mietityttämään.

– Kun sanot, ettet vie töitä kotiin, niin miksi? Miksi ei asioista puhuta, Eva tivaa ja kertoo itse käyvänsä työasioita läpi nyrkkeilijämiehensä kanssa.

Muut tähdet myöntävät Tonin puolustukseksi, etteivät hekään pahemmin vie töitä kotiinsa.

– Kyllä siinä perhearjessa on niin paljon muutakin, ja ihan arjen pyörittämistä, että ei mekään hirveästi puhuta, vaikka molemmat pelataan, Minea selventää omaa tilannettaan.

– Eikö se ole vähän itsekästä, jos sulla menee huonosti ja olet huonolla tuulella ja tuot sen kotiin, Teemu jää miettimään.

Aiheesta lisää

Katso Kohosen Supertähdet-jakso jo nyt Ruutu+ -palvelussa

Toni Kohosen Supertähdet-päivä Nelosella sunnuntaina

Tyytymätön johdon toimintaan – ”kolme palloo tahallaan läpi”

Toni Kohonen: ”Urani kipein häviö”