Valitse sivu

Joensuusta kuuluu suru-uutisia. Pidetty seuratoimija ja pesäpallon moniottelija Ari Paloaro (1965-2017) on nukkunut pois pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Seinäjoella lapsuutensa viettänyt Paloaro muutti isänsä työn myötä Joensuuhun, mutta pesäpallo ei jäänyt. Luottopelaajasta tuli Karjalan Mailan maakuntasarjajoukkueen sielu ja kapteeni. Samalla kuvioon tulivat vahvemmin mukaan valmentajan ja pelinjohtajan tehtävät. Minne Paloaro meni, siellä hänestä tuli positiivisen hengen luoja.

Osaaminen karttui ja vastuu laajeni. Paloaro oli nostamassa Joensuun Mailaa yhdessä pelinjohtajien Ari Väistön, Antti Eteläpään, Asko Tuhkasen ja Vesa Varosen kanssa Ykköspesiksen kärkijoukkueeksi sekä odotusten vastaisesti Superpesikseen 2003. Miespesäpallossa vietettyjen vuosien jälkeen Paloaro jatkoi työtään Viinijärven Urheilijoiden naisjoukkueen valmennustiimissä.

Pelaamisen ja valmentamisen ohella Joensuun Mailan monitoimimies otti laajasti vastuuta seuratoiminnassa. Paloaro toimi myös seuran toimitusjohtajana muutaman vuoden.

– Vaikka ”Arska” oli luonteeltaan rauhallinen, hänellä oli kuitenkin mielettömän hyvä tilannekomiikan taito ja tapa kertoa juttuja. Hän oli vapaa-ajalla mukava seuramies, joka omalla olemuksellaan ja tarinoillaan teki monesta tilaisuudesta ikimuistoisen. Hän sai tappion jälkeen joukkueen kapteenina tai valmentajana omilla lohkaisuillaan äksyimmällekin miehelle hymyn huulille. Melko pian tappion karvas kalkki oli pois huuhdeltu, hyvä ystävä Ari Mononen kirjoittaa.

Ari Paloaroa jäävät kaipaamaan perhe ja läheiset sekä useat ystävät niin pesäpallokentiltä kuin niiden ulkopuolelta.

Aiheesta lisää

Ari Monosen muistokirjoitus Joensuun Mailan kotisivuilla