Valitse sivu

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Imatralla järjestettävän pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuman suojelijaksi. Suomen suosituimmat tähdistöottelut pelataan Ukonniemen uudella monitoimistadionilla 30.6.-2.7.2017, osana Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksia.

Myös kansallispelimme pesäpallo juhlii kuluvana vuonna. Lauri ”Tahko” Pihkala sai kehitystyönsä päätökseen 95 vuotta sitten, kun ensimmäiset viralliset pesäpallo-ottelut pelattiin kaudella 1922.

Pisimpään Suomessa jatkunut tähdistöotteluperinne yltää puolestaan 85 vuoden ikään. Idän ja Lännen parhaimmisto koottiin ensimmäisen kerran pesäpallon arvo-otteluun Helsingin Hesperian kentälle 2. lokakuuta 1932.

– Pesäpallo on rakentunut omaleimaiseksi osaksi suomalaisuutta ja Itä-Länsi yhdeksi sen vuosittaisista huippuhetkistä. Koko pesäpalloyhteisöllä on suuri kunnia saada tasavallan presidentti Itä-Lännen suojelijaksi maamme juhlavuonna. Huomionosoitus on merkittävä kaikille tapahtuman tekijöille, jotka omalla panoksellaan osoittavat kansalaistoiminnan voiman Suomi 100 –juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä, Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolainen toteaa.

Aiheesta lisää

Itä-Länsi on osa Suomi 100 -juhlallisuuksia

Pelataanko Itä-Länsi 2017 Suomen upeimmalla stadionilla?